Sosyal Medya

Coğrafyamız

KDP Goran'a: Erbil'den ayrılın

Geçtiğimiz günlerde şiddet olaylarına sahne olan Irak Kürdistan Özerk Bölgesi’nde muhalif Goran Partisi, KDP'nin olaydan kendilerini sorumlu tuttuğunu ve önde gelen üyelerinden Erbil'i terk etmelerini istediğini söyledi.



Muhalif partinin açıklamasına göre KDP siyasi bürosu, Goran Partisi üyesi  parlamento baÅŸkanı ve kabinedeki bakanların Erbil’den ayrılmalarını istedi. Irak Kürdistan Özerk Bölgesi BaÅŸkanı Mesut Barzani’nin partisi KDP’yle rekabet halinde olan Goran ve Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi partilerinin güçlü olduÄŸu Süleymaniye ve Halepçe kentlerinde meydana gelen ÅŸiddet olaylarında KDP’nin merkez binaları saldırıya uÄŸramıştı.

Mali krizin yaÅŸandığı Irak Kürdistan Bölgesinde maaÅŸlarını alamayan binlerce vatandaÅŸ son günlerde Süleymaniye kentinde protestolar düzenlemiÅŸti. Eylemciler Barzani’yi istifaya çağırmıştı.

KDP ise, Goran Partisi’ni öfkeli halkın protestolarını kullanmakla suçluyor. Cumartesi ve Pazar gününde Irak Kürdistan Bölgesi’nin güneyindeki çoÄŸu kentlerde protesto düzenlenmiÅŸti. KDP binalarının ateÅŸe verildiÄŸi eylemlerde en az 4 kiÅŸi ölmüÅŸtü. 

Irak merkezi hükümetin BaÅŸbakanı Haydar Ä°badi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni (IKYB) ve siyasi partileri saÄŸduyuya çağırdı. KDP lideri Mesut Barzani’nin baÅŸkanlık süresinin dolmasıyla özerk Kürt bölge, siyasi bir çıkmaza girdi. Siyasi partilerin Barzani’nin yerini alacak bir isim üzerinde anlaÅŸamaması nedeniyle KDP liderinin görev süresi uzatılmıştı. 

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera ve ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.