Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan Türkiye ile ilgili büyük hesap hatası!

Merkezi Washington'daki düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde uzman Richard Kauzlarich Rusya'nın büyük hesaplama hatası yaptığını söyledi



Merkezi Washington'da bulunan düÅŸünce kuruluÅŸu Brookings Enstitüsü'nde uzman Richard Kauzlarich, Türkiye'nin, Rusya'dan doÄŸalgaz almayı durdurması halinde yerinin kolaylıkla dolduramayacağını, Rusya'nın hesaplama hatası yaptığını söyledi.

Kauzlarich, yaptığı açıklamada, Moskova'nın "Rusya'nın Türkiye piyasasına ihtiyacından daha fazla Türkiye'nin Rus gazına ihtiyacı var" düÅŸüncesinin Rusya'nın yanlış hesaplarından biri olduÄŸunu vurguladı.

Türkiye'nin doÄŸalgazda yüzde 57 Rusya'ya bağımlı olduÄŸunu hatırlatan Kauzlarich, "Yeni kaynaklar bulmak zor olabilir. Kısa vadede Ä°ran ya da Azerbaycan'ın da Türkiye'ye gönderdikleri gaz miktarını artırmalarını bekleyemeyiz.

Ancak Türkiye yeni sıvılaÅŸtırılmış doÄŸalgaz (LNG) tesisleri kurarak yeni çözümler üretebilir. Türkiye'nin söylemlerini bir tehdit gibi algılamayıp yeteri kadar ciddiye almayan Rusya hesaplama hatası yapıyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.