Sosyal Medya

Güncel

DoÄŸu'da turizm bitiyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaşanan olaylarının Doğu'da turizmi etkilediğini söyledi.



YaÅŸanan olayların ekonomiye etkisine iliÅŸkin ÅŸikayetler aldıklarını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek'e yaÅŸananların ekonomiye etkisi soruldu. DoÄŸu'da turizmin neredeyse durduÄŸunu belirten Bakan ÅžimÅŸek, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"TURÄ°ZM DURMA NOKTASINA GELDÄ°"
"DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'daki ÅŸiddet sarmalının, ikliminin etkileri çok derin olacak. Çünkü DoÄŸu ve GüneydoÄŸu bölgelerimizde inanılmaz ekonomik toparlanma, heyecan, yatırım, istihdam ve umut vardı. Terör örgütü olarak empoze edilen ÅŸiddet ikliminin etkileri ise büyük olacak. Ä°nanılmaz büyük bir toparlanma vardı. Åžimdi sadece korku, ÅŸiddet, baskı iklimi var. Åžikayetler alıyorum, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'ya kimse vadeli mal satmak, sigorta ÅŸirketleri sigorta yapmak istemiyor. Turizm durma noktasına geldi."

"TERÖRLE ÇOK GÜÇLÜ MÜCADELE EDECEĞİZ"
ÅžimÅŸek, ÅŸiddetin, terörün en büyük yansımasının bölge halkına olduÄŸunu vurgulayarak, "90'lı yıllara dönmeyerek, terörle mücadeleyi hukuk içerisinde yaparak, kamu düzeni en iyi ÅŸekilde iÅŸlediÄŸinde tekrar o fırsatlar, ekonomik faaliyetler hız kazanacak. Hukuk devleti içerisinde terörle çok güçlü mücadele edeceÄŸiz ama bölgeye yatırımlar, çözüm süreci iradesi devam edecek" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.