Sosyal Medya

Güncel

Havalar soğudu, PKK geri çekiliyor

Havaların soğumasıyla birlikte ateşkes ilan eden PKK, üyelerinin geri çekilmesi için çağrı yaptı. Örgüt kış hazırlıkları için her yıl bu dönemlerde tek taraflı ateşkes ilan ediyor



Her yıl havaların soÄŸumasıyla birlikte kış hazırlıklarını tamamlamak için eylemlerine ara veren PKK bu yıl da benzer bir karar aldı. PKK'lı Murat Karayılan, örgüt üyelerine yaptığı çaÄŸrıda geri çekilmelerini istedi.

AteÅŸkes süreci boyunca örgüt güçlerinin 'üzerlerine gelinmedikçe ve halka dönük saldırılar olmadığı müddetçe herhangi bir eylem yapmaması gerektiÄŸini' söyleyen Karayılan, PKK'lılara "denetimde tutulan yolların bırakılmasını ve buralarda görevli olanların üs alanlarına dönmeleri" çaÄŸrısında bulundu.

Karayılan, yol denetimlerine son verilmesini de isteyerek, "Eylemsizlik ruhuna uygun olarak hareket etmek ve çatışmaya hiçbir biçimde meydan vermemek için herkes bulunduÄŸu yerde kalmalı" ifadelerini kullandı.

SON Ä°KÄ° GÜNDE 66 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Genelkurmay BaÅŸkanlığı, örgüte yönelik son iki günde düzenlenen operasyonlarda 66 PKK'lının öldürüldüÄŸünü duyurdu. Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda 17, Irak kampları ve Diyarbakır'da ise 49 örgüt mensubunu öldürdüÄŸünü duyurdu.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı, dün yaptığı açıklamada ise Kuzey Irak'taki Metina ve Zap bölgeleri ile Diyarbakır'da düzenlenen hava saldırılarında toplam 49 PKK’lının öldürüldüÄŸünü açıklamıştı.

16 GÖZALTI

Ardahan’da, PKK'nın ÅŸehir yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 16 kiÅŸi gözaltına alındı.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele ÅŸubesi ekipleri tarafından, PKK/KCK terör örgütünün ÅŸehir yapılanması içinde olduÄŸu tespit edilen 16 kiÅŸinin yakalanması için geçen 10 Ekim günü birçok adrese operasyon düzenlendi. EÅŸzamanlı operasyonlar sonucu 16 kiÅŸi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorgusunun sürdüÄŸü belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.