Sosyal Medya

Dünya

Alman Naziler mülteci bulamayınca polise saldırdı

Irkçılar, Almanya'nın Doğu Saksonya eyaletinde, mültecileri bulamayınca onlara yardım eden gönüllülere ve polise saldırdı.



Almanya'nın doÄŸusunda mültecilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Ancak ırkçılar saldıracak mülteci bulamayında, mültecilere yardım eden gönüllülere ve polise saldırıyor. Geçen haftasonu Cumartesi gecesi Saksonya Eyaletinin Chemnitz ve Dresden ÅŸehirlerinde ırkçı saldırılar yaÅŸandı.

Chemnitz ÅŸehrindeki yeni bir mülteci yurduna saldıran neonaziler burada iki mülteciyi yaraladı. Sabaha karşı kiliseye ait bir binaya saldıran ırkçılar, binada bulunan bir bayanı yaraladı. Polis tarafından 34 yaşındaki bir neonazi gözaltına alındı.

Chemnitz polisinin verdiÄŸi bilgiye göre, Cuma gecesi mültecilerin geçici olarak kaldıkları bir barınak önüne yaklaşık 150 neonazi toplanarak gösteri yaptı. Binanın giriÅŸini bir araçla kapatan ırkçılar, yaklaşık 1,5 saat sonra dağıldılar. Bina giriÅŸini kapatan aracın sahibi gözaltına alındı. Geriye kalan 30 kadar neonazi, mültecilere yardım eden 5 kiÅŸiye saldırdı. Bunlar arasında yaralanan bir kiÅŸi, durumu ciddi olduÄŸu için hastahaneye kaldırıldı.

Saksonya Eyaletinin baÅŸkenti Dresden'de ise bir okula yerleÅŸtirilen mültecilere karşı ırkçılar ve okul yakınında oturanlar birlikte gösteri yaptı. Cuma günü akÅŸamı, buraya gelen mülteciler için hazırlanan 'hoÅŸgeldiniz programı' 40 kadar neonazi tarafından engellenmek istendi.

Olay sırasında ırkçılar buraya gelen polislere ÅŸiÅŸe ve havai fiÅŸek atarak saldırdılar. Dört kiÅŸi polis tarafından gözaltına alındı. Bunlardan biri hakkında adam yaralamaktan, diÄŸer üçü hakkında ise huzuru bozmaktan inceleme baÅŸlatıldı.

Dresden'in güneyinde ise mültecilerin kalması için kurulan büyük çadırları, bir maç sonrası dağılan ırkçı huliganlar havai fiÅŸek atarak yakmak istediler. Yaklaşık 20 kiÅŸiden oluÅŸan grup polis tarafından durduruldu. Huliganlar, içinde polislerin bulunduÄŸu sivil bir araca saldırarak tekmelediler ve aracın camlarını kırdılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.