Sosyal Medya

Güncel

Mısırlı alim Neccar: ''Türkiye büyük komplolarla karşı karşıya''

Mısırlı alim Prof. Dr. Zağlul en-Neccar, Türkiye'nin Müslümanların umudu olduğunu ifade ederek bu umuda yönelik komplolar kurulduğunu söyledi



Mısırlı düÅŸünür Prof. Dr. ZaÄŸlul en-Neccar, Türkiye'nin büyük komplolarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Ürdün'ün Ä°rbid kentinde hafızlık eÄŸitimini tamamlayan öÄŸrenciler için düzenlenen törenin ardından AA muhabirine konuÅŸan Bilimsel Kur'an tefsirinin önde gelen isimlerinden Neccar, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak deÄŸerlendirmelerde bulundu. Neccar, "Türkiye Müslümanların umududur. Çağın ÅŸartlarına uygun bir ÅŸekilde yaşıyor ve ilerlemek için vesileleri kullanıyor. Ekonomi baÅŸta olmak üzere kalkınma konusunda manevi deÄŸerlerden taviz vermeden çok büyük baÅŸarılar elde etti" dedi.

"TÜRKÄ°YE'YE KARÅžI BÜYÜK KOMPLOLAR KURULDU"

Neccar, "Türkiye'ye karşı büyük komplolar kuruldu. Ä°slam ve Müslüman düÅŸmanlarının ÅŸerrinden Türkiye'yi koruması için dua ediyoruz. Türkiye, kendisi için iyilik temenni etmeyen Avrupa ülkeleriyle geniÅŸ bir sınıra sahip. Türkler bu ülkelerin çoÄŸunu fethetti ve uzun yıllar boyunca buralarda egemen oldu. Türkler insanlar arasında Müslüman veya Müslüman olmayan ayrımı yapmadı, insanlara eÅŸit muamele etti" diye konuÅŸtu.

Rusya'nın Suriye'ye yönelik hava operasyonlarına deÄŸinen ve Sykes-Picot AntlaÅŸması'nın gelecek yıl yüzüncü yılını doldurmuÅŸ olacağını hatırlatan Neccar, "Batı'nın komploları arasında Ä°slam aleminin daha da parçalanması bulunuyor ve bunu kutlamaya hazırlanıyorlar. Ä°slam aleminin birlik olmasından, uyanışa geçmesinden korkuyorlar. Nitekim Ä°slam alemini bu antlaÅŸmada ön görülenden daha fazla parçalayacak planları var" ifadelerini kullandı.

"Ä°SLAM ALEMÄ°NÄ° YIKMAYI HEDEFLÄ°YORLAR" 

Neccar, "Suriye'de uygulananlar, Irak'ta, Mısır'da, Yemen'de ve Libya'da da uygulanacak. Müslümanlar burada Ä°slam alemini yıkmayı hedefleyen büyük bir komplonun olduÄŸunu idrak etmeli" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

1933 yılında Mısır'da doÄŸan ZaÄŸlul en-Neccar, 1955'te Kahire Üniversitesi Fen Fakültesi'nden birincilik derecesiyle mezun oldu. Ä°ngiltere'deki Wales Üniversitesi'nde Jeoloji alanında doktora derecesini alan Neccar 1972'de aynı üniversiteden profesörlük unvanını aldı. Bilimsel Kur'an tefsiri üzerine önemli bilimsel araÅŸtırmalar gerçekleÅŸtiren Neccar, birçok ülkede üniversitelerde eÄŸitim verdi ve sempozyumlara katıldı. Neccar ayrıca Dünya Kur'an-ı Kerim'in Bilimsel Mucizeleri Komisyonu'nun kurucularındandır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.