Sosyal Medya

Güncel

'HDP'nin söylemleri gerçeği yansıtmıyor'

Başbakan Yardımcısı Türkeş, ''HDP'nin barış, demokrasi gibi söylemleri gerçeği yansıtmıyor' dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı TuÄŸrul TürkeÅŸ, Ankara'daki bombalı saldırı sonrası devletin güvenlik zaafiyeti olduÄŸu eleÅŸtirilerine cevap verdi.

AA Editör Masası'na konuÅŸan TürkeÅŸ, ''Olayda ihmal var mı? Åžu anda bu çok yönlü olarak araÅŸtırılıyor ama orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması bir zafiyet deÄŸildir'' dedi.

''AYMAZLIKTAN BAÅžKA HÄ°ÇBÄ°R ÅžEY DEĞİLDÄ°R''

BaÅŸbakan Yardımcısı TürkeÅŸ, "Bu seçim hükümetidir. Bu seçim hükümetini itham etmeye kalkmak cehaletle eÅŸ deÄŸer olur. Kendileri girmeyerek bu seçim hükümetine sorumluluktan kaçtılar. Åžimdi sorumluluÄŸu üstlenenlere 'sen niye sorumlu olarak orada oturuyorsun' demek de aymazlıktan baÅŸka hiçbir ÅŸey deÄŸildir'' diye konuÅŸtu.

TürkeÅŸ, özetle ÅŸunları söyledi:

''Olayda ihmal var mı? Åžu anda bu çok yönlü olarak araÅŸtırılıyor ama orada bir güvenlik tedbirinin alınmaması bir zafiyet deÄŸildir. Bir an için düÅŸünün ki, orada miting yapılacak alandan 2-3 kilometre uzakta, insanlar otobüslerden, trenden, kitle taşıma araçlarından inip oradan meydana doÄŸru hareket ediyorlar. Gardan gelip baÅŸka iÅŸler için ÅŸehre giden insanlar da var. Nasıl bir güvenlik tedbiri alabilirsiniz? Sadece devlet miting alanına giriÅŸ ve çıkışları kontrol edebilir. Onun haricindeki yollarda serbest dolaşım her zaman olduÄŸu gibi yapılıyordu. KonuÅŸmalara bakıyorum, 'Orada hiç kimse yoktu güvenlik güçleri' diye altını çizerek bazıları söylüyorlar. Peki güvenlik güçleri olsaydı o zaman da 'Burada bu güvenlik güçlerinin iÅŸi ne' diye tepki olacaktı.''

''HDP, PKK'NIN SÄ°YASÄ° KANADI''

HDP'yi de eleÅŸtiren TürkeÅŸ, "HDP'nin yönetim kademesi önde şık bir görünüm, iyi çocuk görünümünde insanlar ve onun arkasında aslında o siyasi yapıyı yöneten bir daÄŸ kadrosu vardır. PKK'nın siyasi kanadıdır HDP. O bakımdan onun önündeki ÅŸahısların barış, demokrasi gibi söylemleri, üzülerek söylüyorum ki gerçeÄŸi yansıtmıyor'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.