Sosyal Medya

Güncel

Patlamayı çözmek için MİT'ten özel ekip

Ankara'da meydana gelen patlama sonrasında yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. MİT'in olayı çözmek için 7 kişilik özel bir ekip kurduğu öğrenildi.



Yeni Åžafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre; BaÅŸkentte KESK, DÄ°SK, TMMOB, Tabipler BirliÄŸi ve diÄŸer sivil toplum kuruluÅŸlarının Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleÅŸtireceÄŸi 'SavaÅŸa Ä°nat Barış Hemen Åžimdi' baÅŸlıklı miting için toplandığı Tren Gar'ında meydana gelen bombalı saldırının ayrıntıları netleÅŸmeye baÅŸladı.

FÜNYE KULLANILDI

Türkiye'yi yasa boÄŸan saldırıyı 2 canlı bombanın yaptığı kesinleÅŸti. 97 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıda canlı bombaların IŞİD üyesi oldukları ihtimali üzerinde duruluyor. Canlı bombaların kimliklerini tespit iÅŸlemleri ise sürüyor. Saldırıda kullanılan demir bilyelerle güçlendirilmiÅŸ TNT patlayıcılarının hücum yeleÄŸine yerleÅŸtirildiÄŸi belirtiliyor. Patlayıcıların uzaktan kumanda yerine elbombası fünyesi ile tetiklendiÄŸi ihtimali de ağırlık kazandı. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eyleminin faillerini bir an evvel ortaya çıkarmak ve kimlik belirleme iÅŸlemlerini hızla tamamlamak için 30 savcı görevlendirdi. Savcılar gruplar halinde vardiyalı olarak çalışıyor.

Ä°KÄ°SÄ° DE ERKEK

Saldırıyı gerçekleÅŸtiren 2 teröristin kimliklerini belirleme çalışmaları ise sürüyor. Adli Tıp'ta teröristlerin cesetleri farklı bir bölümde inceleniyor. 2 bombacının da sol kolunda aşı izi olduÄŸu tespit edildi. Bu da iki teröristin Türk olduÄŸu ihtimalini güçlendirdi. Teröristlerin yaşı ise tespitlere göre 30-35 arasında. Bu arada, teöristlerden birinin kadın olduÄŸu iddiaları ortaya atılmıştı. Kadın cenazelerinden birisinin üzerindeki barut yoÄŸunluÄŸundan dolayı böyle bir iddiada bulunulduÄŸu belirtildi.

ÇATIYA KADAR SIÇRAMIÅž

Kanlı saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi olay yerinde 65 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Savcılığın, 2 teröristin 3 saniye arayla kendisini patlattığı alanı 'A' ve 'B' ÅŸeklinde ikiye böldüÄŸü öÄŸrenildi. Buna göre, ilk patlamanın yaÅŸandığı 'A' alanından 37, ikinci patlamanın gerçekleÅŸtiÄŸi 'B' alanından ise 28 ceset kaldırıldı. Can pazarının yaÅŸandığı meydanda, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları, patlamanın yaÅŸandığı gün gece geç saatlere kadar sürdü. Bilye ve metal parçalarıyla güçlendirilen bombanın etkisiyle insanların vücudundan kopan parçaların garın çatısına kadar fırladığı öÄŸrenildi. Güvenlik güçleri çatıya çıkarak parçaları topladı.

20 BOMBACI DAHA VAR

Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (MÄ°T) ile Emniyet birimleri, geçtiÄŸimiz yıl ekim ayında Gaziantep'te bir adrese operasyon düzenlemiÅŸ, 33 intihar yeleÄŸi ele geçirmiÅŸti. Bu intihar yelekleriyle baÄŸlantılı olan kiÅŸilerin peÅŸine düÅŸen güvenlik güçleri, 12 bombacıyı yakalamıştı. Yakalanamayan isimlerden 1'i Suruç'taki saldırıyı düzenlemiÅŸti. 33 intihar yeleÄŸini kullanmaları için hazırda tutulan 33 isimden 13'ü böylece etkisiz hale gelmiÅŸ oldu. Geriye 20 canlı bomba kaldı. Saldırılar için özel olarak imal edilmiÅŸ bomba yüklü yeleklerin, önceki günkü terör eyleminde kullanılan teçhizatla benzerlikler taşıması nedeniyle güvenlik güçleri henüz yakalanamayan teröristleri yakalama çalışmalarına hız verdi. Sözkonusu 20 kiÅŸinin ÅŸu an için Türkiye'de bulunmadıkları belirlendi. Ankara'daki 2 bombacının, daha önce yakalanan 12 isimle irtibatı olup olmadığını belirlemek için polis DNA karşılaÅŸtırması da yapacak. Bu arada MÄ°T'te son saldırının detaylı araÅŸtırılması için 7 kiÅŸilik bir ekip kurulduÄŸu öÄŸrenildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.