Sosyal Medya

Güncel

Bir isme çok yaklaştık

Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısını canlı bombanın yaptığının kesinleştiğini ve bir isme çok yaklaştıklarını açıkladı. Bu ismin belli bir örgütü işaret ettiğini söyleyen Başbakan'a göre, öncelik olarak IŞİD bağlantısı araştırılıyor.



NTV'ye konuÅŸan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Ankara'da cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili son bilgileri paylaÅŸtı. SoruÅŸturmanın detaylarıyla ilgili bilgi vermesinin doÄŸru olmayacağını söyleyen DavutoÄŸlu, saldırıyı canlı bombanın yaptığının kesinleÅŸtiÄŸini ifade etti. DNA testlerinin yapıldığını söyledi. Bir isme yaklaÅŸtıklarını ve bunun belli bir örgütü iÅŸaret ettiÄŸini söyleyen BaÅŸbakan, öncelik olarak IŞİD'i aldıklarını ve araÅŸtırdıklarını ifade etti. DavutoÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:

"Bu eylemden 3 gün önce Ankara ve Ä°stanbul’da eylem yapmak isteyen canlı bombalar yakalandı."

"Bazı genel istihbaratlar var, DEAÅž’ın 'ölümsüzler' adını verdikleri timleri hazırladıklarına yönelik. PKK’nın bazı hazırlıkları yaptığına yönelik istihbaratlar var."

"Türkiye seçim kampanyası yürütüyor. Hepimiz onlarca yerde miting yapıyoruz. Åžu anda Türkiye’de kitlelerin yoÄŸun olarak bir araya geldiÄŸi onlarca, yüzlerce faaliyet var. Türkiye’nin riske açık faaliyet alanı var ÅŸu anda. Zaaf ve ihmal nerede varsa gerekli deÄŸerlendirmeler yapılır, adımlar atılır. Ä°lk adım yaraları sarmaktı."

"Olayın yapılış ÅŸekline bakarak DEAÅž’ı ilk sıraya aldık ve birinci öncelik olarak araÅŸtırılıyor. Canlı bomba konusunda DHKP-C’nin de yaptığı çok eylem var."

"SoruÅŸturmanın detayını vermem mümkün deÄŸil ama canlı bomba olduÄŸu kesin. DNA testleri yapılıyor. Bir isme çok yaklaşıldı, belli bir örgütü iÅŸaret ediyor ama ÅŸu an vereceÄŸimiz her bilgi soruÅŸturmanın selametini etkileyebilir."

Cumartesi günü, öÄŸle saatlerinde yapılması planlanan 'Emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde, saat 10:00 sıralarında 2 patlama olmuÅŸtu. 100'e yakın kiÅŸi hayatını kaybederken, aralarında durumu ağır olan 280'den fazla kiÅŸi yaralanmıştı. Garın önünde toplanan katılımcılar Sıhhiye Meydanı'na gidip burada miting yapmayı planlıyordu.

Kaynak: NTV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.