Sosyal Medya

Güncel

'Eylem hazırlığındaydılar' iddiası

Adana'da IŞİD'e karşı operasyonda, "eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen" 4 şüpheli yakalandı. İzmir'de IŞİD üyesi olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 7 kişi ise serbest bırakıldı.



Adana Emniyet MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, Suriye’de faaliyet gösteren IŞİD'in Türkiye'ye yönelik eylem tehdidini gündeminde tutması ve olası eylemde yerli kiÅŸileri kullanarak, Suriye’deki çatışma bölgelerindeki gruplara eleman ve lojistik destek saÄŸlayabileceÄŸinin deÄŸerlendirildiÄŸi belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda ülkemizde sansasyonel eylem yapacağı deÄŸerlendirilen Ä°.Ö, M.O, C.K ve R.Y, 11 Ekim'de gerçekleÅŸtirilen operasyonda suç içerikli çok sayıda dijital malzeme ile birlikte yakalandı. Konu ile ilgili yürütülen adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Adana'da pazar günü IŞİD'e eleman kazandırdığı suçlamasıyla bir kiÅŸi tutuklanmıştı. Zanlının üzerinde, farklı illerden Suriye’ye gideceklerin isim ve iletiÅŸim bilgilerinin olduÄŸu çok sayıda doküman ele geçirilmiÅŸti. 

Ä°zmir'in Menemen ilçesinde IŞİD üyesi olduÄŸu iddiasıyla gözaltına alınan 7 kiÅŸi, serbest bırakıldı. Menemen ilçesinde Pazar günü bazı kiÅŸilerin IŞİD adına faaliyette bulundukları ve ikametlerinde boru tipi bomba yapımında kullanılan malzeme olduÄŸu ihbarı üzerine 7 kiÅŸi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.