Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail Filistinli çocukları öldürdü

İsrail bombardımanı sonucu Gazze'de bir evde 2 yaşında çocuk ile hamile annesi hayatını kaybetti. Batı Şeria'da ise İsrail askerleri kontrol noktasında 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğu öldürdü.



Filistin SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el Kudra, Ä°srail'in Gazze'nin güneyindeki Hamas'ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları'na ait hedefler ile Zeytun'a yönelik hava saldırısında Nusairat mülteci kampında bir ev, Ä°srail uçaklarınca vuruldu.

Saldırıda hamile olan Nur Hassan  ve 2 yaşındaki kızı Rahaf hayatını kaybetti. Rahaf'ın babası Yahya Hassan ve erkek kardeÅŸi ise yaralandı. Rahaf Hassan'ın ölü bedenine babası Yahya'nın sarılışı ve aÄŸlaması AFP tarafından fotoÄŸraflandı.

12 yaşında çocuk öldürüldü

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, Batı Åžeria'daki olaylar sırasında Ä°srail askerleri tarafından 13 yaşındaki Ahmed Åžeriki isimli çocuÄŸun öldürüldüÄŸünü duyurdu. Filistin SaÄŸlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail askerleri tarafından Ramallah yakınlarında başından vurulan 13 yaşındaki Filistinli bir çocuÄŸun, getirildiÄŸi hastanede hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, Nablus ve Tulkerm'de yoÄŸunlaÅŸan olaylarda, Ä°srail askerleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaÅŸartıcı gaz bombası kullandı. Nablus'ta 53, Tulkerm'de de 20 kiÅŸi atılan gerçek mermiyle yaralandı. Ramallah'ta da biri gerçek, diÄŸeri plastik mermiyle 2 kiÅŸi yaralandı. Ramallah'ta başından vurularak yaralanan 13 yaşındaki Filistinli çocuk, getirildiÄŸi Ramallah Tıp Merkezi'nde hayatını kaybetti.

Yahudi yerleÅŸimcilerin aÄŸustos baÅŸlarında Nablus'ta DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamasıyla baÅŸlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze'de Ä°srail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaÅŸanıyor. Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, Ä°srail'in 9 Ekim cuma gününden bu yana Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılarda 11 kiÅŸinin öldüÄŸü, 200 kiÅŸinin yaralandığını açıklamıştı. 

Kaynak: AFP, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.