Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail askeri Filistinli çocuğu öldürdü

Batı Şeria'da İsrail askerleri kontrol noktasında 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğu öldürdü. Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 20 kişi plastik mermilerle yaralandı.



Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, Batı Åžeria'daki olaylar sırasında Ä°srail askerleri tarafından öldürülen 13 yaşındaki çocuÄŸun ismini Ahmed Åžeriki olduÄŸunu duyurdu. Filistin SaÄŸlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail askerleri tarafından Ramallah yakınlarında başından vurulan 13 yaşındaki Filistinli bir çocuÄŸun, getirildiÄŸi hastanede hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, Nablus ve Tulkerm'de yoÄŸunlaÅŸan olaylarda, Ä°srail askerleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaÅŸartıcı gaz bombası kullandı. Nablus'ta 53, Tulkerm'de de 20 kiÅŸi atılan gerçek mermiyle yaralandı. Ramallah'ta da biri gerçek, diÄŸeri plastik mermiyle 2 kiÅŸi yaralandı. Ramallah'ta başından vurularak yaralanan 13 yaşındaki Filistinli çocuk, getirildiÄŸi Ramallah Tıp Merkezinde hayatını kaybetti.

Gazze'de hamile kadın ve çocuk öldü

Ä°srail ordusunun sabah Gazze Åžeridi'ne düzenlediÄŸi saldırıda da hamile bir kadın ile 2 yaşındaki kızı hayatını kaybetti.  Gazze'deki Filistin SaÄŸlık Bakanlığı yetkilileri ise Hamas'ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları'na ait hedefler ile Ez-Zeytun mahallesinde bir evin Ä°srail savaÅŸ uçakları tarafından hedef alındığı belirtmiÅŸ, olayda hamile bir kadın ile 2 yaşındaki kızının yaÅŸamını yitirdiÄŸini, aynı aileden 2 kiÅŸinin de yaralandığını kaydetti. 

Yahudi yerleÅŸimcilerin aÄŸustos baÅŸlarında Nablus'ta DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamasıyla baÅŸlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze'de Ä°srail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaÅŸanıyor. Filistin SaÄŸlık Bakanlığı, Ä°srail'in 9 Ekim cuma gününden bu yana Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılarda 11 kiÅŸinin öldüÄŸü, 200 kiÅŸinin yaralandığını açıklamıştı. 

Kaynak: AFP, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.