Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekil polis megafonuyla dağılın uyarısı yaptı

Polis Siirt'te HDP'lilere "Ölünün üzerinden siyaset yapmayın, illa insanları tahrik ediyorsunuz" dedi. Vekil grubu polis megafonuyla dağıttı



Ankara’da düzenlenen terör saldırısı nedeniyle yürüyüÅŸ düzenlemek isteyen HDP’liler ile polis arasında gerginlik çıktı. Gerginlik, yapılan oturma eyleminin ardından HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım’ın polis megafonundan halka seslenerek,“dağılın” ÅŸeklinde uyarı yapması ile sona erdi.

Siirt’te dün saat 17.30’da HDP il binası önünde toplanan kalabalık Ankara’da yaÅŸanan bombalı saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı. Daha sonra Mithat Öktüren bulvarında yolu trafiÄŸe kapatan kalabalık, belediye hizmet binasına kadar yürüyüp, oturma eylemi yapmak istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi. Bunun üzerine polis ile kitle arasında gerginlik yaÅŸandı.

"ÖLÜNÜN ÜZERÄ°NDEN SÄ°YASET YAPMAYIN"

Devreye giren HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, polis yetkilileri ile görüÅŸerek, oturma eylemi yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi. HDP milletvekili adayı Besime Konca ise“100 insan ölmüÅŸ, yüz insan” diyerek polise tepki gösterdi. Bunun üzerine bir polis amiri de, “Allah kahretsin kim öldürdüyse, kim nemalanıyorsa ÅŸerefsizdir. Ölünün üzerinden siyaset yapmayın, illa insanları tahrik ediyorsunuz" ÅŸeklinde cevap verdi.

HDP'LÄ° VEKÄ°LDEN GRUBU DAÄžILIN UYARISI

Daha sonra araya girenler polis megafonu milletvekili Kadri Yıldırım’a uzatarak, kalabalığın sessiz bir ÅŸekilde dağılmasını istedi. Yıldırım da polis megafonundan "dağılın” ÅŸeklinde uyarı yaptı. Uyarının ardından kalabalık dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.