Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu Kudüs'e asker yığıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, gösterilere müdahale amacıyla Kudüs'e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı verdiği bildirildi.



BaÅŸbakanlık basın bürosundan yapılan açıklamada, "BaÅŸbakan Netanyahu, Kudüs'e takviye polis ekiplerinin gönderilmesi, 3 sınır muhafız bölüÄŸünün göreve çaÄŸrılması ve gerek duyulduÄŸunda bu sayının daha da artırılması yönünde talimat vermiÅŸtir" denildi.

Bakanlar kurulunun Netanyahu'nun 3 bölüÄŸe ek olarak 13 sınır muhafız bölüÄŸünün daha göreve çaÄŸrılması kararını onayladığı kaydedildi.

Netanyahu daha önce de baÅŸka illerden Kudüs'e 4 bin yedek polisin kaydırılması yönünde karar almıştı.

Ä°SRAÄ°L, BEYT HANUN KAPISINI KAPATTI

Gazze Sınır Kapıları Ä°daresi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ä°srail, ağırlıklı olarak Gazze ve Batı Åžeria arasındaki geçiÅŸlerin saÄŸlandığı Beyt Hanun Sınır Kapısını bir sonraki duyuruya kadar kapattığını Filistin tarafına iletti.

Öte yandan, Ä°srail deniz kuvvetlerine ait botların Gazze'nin batısındaki Es-Sudaniyye sahili kıyısına ateÅŸ açtığı belirtildi. Olay sırasında can kaybı yaÅŸanmadığı ifade edildi.

Ä°srail Ordu Sözcüsü Yarbay Peter Lerner, önceki gece yaptığı açıklamada, "Gazze Åžeridi'nden Ä°srail'in güneyine roket atıldığını" belirtmiÅŸti. Açık alana düÅŸen roketin herhangi bir can kaybına neden olmadığını aktaran Lerner, saldırı öncesinde uyarı sirenlerinin çaldığını ifade etmiÅŸti.

Yahudi yerleÅŸimcilerin aÄŸustosun baÅŸlarında Nablus'ta DevabiÅŸe ailesinin evini kundaklamasıyla baÅŸlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze'de Ä°srail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaÅŸanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.