Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak: BaÄŸdadi'nin konvoyunu vurduk

Irak ordusu ve İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'yi taşıyan konvoyun Anbar eyaletinin batısında savaş uçakları tarafından vurulduğu iddia edildi. Açıklamaya göre Bağdadi'nin durumu belirsiz.



Irak ordusu, Hava Kuvvetleri'nin Anbar eyaletinin batısındaki Karabile kasabasında Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir BaÄŸdadi'nin konvoyunu vurduÄŸunu açıkladı. Yapılan açıklamada,  BaÄŸdadi'nin durumunun belirsizliÄŸini koruduÄŸu söylendi. 

Ordu, "Irak Hava Kuvvetleri, terörist Ebubekir BaÄŸdadi'nin konvoyunu IŞİD komutanlarıyla buluÅŸmaya gittiÄŸi sırada bombaladı. BuluÅŸmanın yapılacağı yer de bombalandı ve grubun pekçok lideri yaralandı ve öldürüldü. Katil BaÄŸdadi'nin kaderi bilinmiyor, bir araçla götürüldü. SaÄŸlık durumu hâlen belirsiz" dedi. 

'Ölenler arasında BaÄŸdadi yok'

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise bakanlığa baÄŸlı istihbarat birimleri, Ortak Operasyonlar Komutanlığı ve Irak Hava Kuvvetleri'nin iÅŸbirliÄŸi sonucu, Ebubekir BaÄŸdadi'nin seyir halinde olan konvoyuna hava saldırısı gerçekleÅŸtirildiÄŸi ifade edildi.

Reuters'ın konuÅŸtuÄŸu hastane kaynakları ise hava saldırısında bazı IŞİD liderlerinin öldüÄŸünü ama aralarından BaÄŸdadi'nin bulunmadığını söyledi. 

Daha önce birkaç kez daha öldüÄŸü söylentileri ortaya atılan BaÄŸdadi'ye ait olduÄŸu iddiasıyla, geçen Mayıs ayında yeni bir ses kaydı ortaya çıkmıştı. IŞİD'e ait sosyal medya hesaplarında yayılan bu kayıtta BaÄŸdadi'nin 'hicret' çaÄŸrısı yaptığı iddia edilmiÅŸti.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.