Sosyal Medya

Dünya

Putin: Kara operasyonlarına katılmayacağız

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'deki hava saldırılarının süreceğini ama kara operasyonlarına katılmayacaklarını belirtti. Putin, Suriye'de 'bir mezhep savaşının içinde yer almak istemediklerini' söyledi.



Rusya-24 kanalına konuÅŸan Putin, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Putin, Rusya'nın hava saldırılarının Esed güçlerinin kara operasyonları süresince devam edeceÄŸini belirterek, "Suriye'de kara operasyonlarına katılmayacağız. Bizim görevimiz, Suriye'de meÅŸru yönetimi istikrara kavuÅŸturmak ve politik çözüm için koÅŸulları oluÅŸturmak" dedi. Rus lider, Suriye'de 'mezhepler arası bir savaşın içinde yer almak istemediklerini' de savunurken, "Rusya, sünnilerle aleviler arasına bir fark görmüyor" dedi. 

Suriye'deki hava operasyonları için önceden hazırlık yaptıklarını belirten Putin, "Uzun bir süre havadan ve uzaydan keÅŸif yaptık. Yeterince mühimmat ve kuvveti doÄŸru zamanda ve gerekli yerde yoÄŸunlaÅŸtırdık. Bunlar anlık geliÅŸmeler deÄŸil, önceden hazırlanan planların uygulanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Putin, Suriye'deki hava operasyonlarında Batılı ülkelerle iÅŸbirliÄŸi konusunda anlaÅŸma saÄŸlanamadığını belirterek, "Ama biz umudumuzu kaybetmiyoruz. Bazı geliÅŸmeler var. Amerikalı ve Ä°srailli ortaklarımızla çalışma grubu modelleri oluÅŸturduk, Türk ortaklarımızla da bu doÄŸrultuda bulunuyoruz. Amerika'dan olası istenmeyen olayların önüne geçmek için ortak çalışma teklifi geldi. Bu aÅŸama, hiçbir diyalog olmamasından iyidir" dedi. 

"Bize hedefleri verin' dedik"

Putin, bir sonraki aÅŸama olarak, siyasi çözüm bulmak için ortak çalışmaların baÅŸlamasını umut ettiÄŸini belirtti.

Rusya'nın Suriye'de muhalifleri de vurduÄŸu yönündeki haberleri deÄŸerlendiren Putin, "Siz oradaki durumu bizden daha iyi biliyorsanız, o zaman bize hedefleri verin dedik. Kabul etmediler ve bu seviyede iÅŸbirliÄŸinde bulunmayacağız dediler" diye konuÅŸtu.

Suudi bakanla görüÅŸecek

Putin, Rusya'nın Suriye'ye Hazar Denizi'nden attığı füzelere iliÅŸkin verdiÄŸi bilgide, füzelerin iki ülke topraklarından 80 ila bin 300 metre irtifada uçarak 147 manevra gerçekleÅŸtirdiÄŸini aktardı.

Kremlin Sarayı, Rusya liderinin Suudi Savunma Bakanı Muhammed bin Salman'la görüÅŸeceÄŸini açıkladı. 

Kaynak: AA, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.