Sosyal Medya

Güncel

3 günlük ulusal yas

Başbakanlık, “son dönemde artan terör saldırıları sonucunda şehit olan asker, polis ve köy korucuları ile hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acı kaybından dolayı” üç gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun 3 gün ulusal yas ilan edildiÄŸini duyurmasının ardından BaÅŸbakanlık açıklama yayımladı. Açıklamada “Son dönemde artan ve ülkemizin huzur ve barış ortamını bozmayı amaçlayan menfur terör saldırıları sonucunda ÅŸehit olan asker, polis ve köy korucuları ile hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımızın acı kaybından dolayı üç gün süreyle milli yas ilan edilmiÅŸtir. Yas alameti olarak yurt ve dış temsilciliklerimizde 12 Ekim Pazartesi günü güneÅŸin batımına kadar bayraklar yarıya çekilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Ankara'daki saldırının ardından ilan edilen 3 günlük ulusal yas sebebiyle 10, 11 ve 12 Ekim'de oynanacak tüm resmi, özel ve amatör müsabakaları erteledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada da ulusal yas gerekçesiyle basketbol müsabakalarının oynanmayacağı bildirildi. Ertelenen maçların ne zaman oynanacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek.

Ulusal yas nedeniyle bazı kültürel etkinlikler de iptal edildi. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Åžehir Tiyatroları, bu akÅŸam ve yarın yapılacak gösterimleri iptal ettiÄŸini duyurdu.

Genel Sanat YönetmenliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, bu akÅŸam tüm sahnelerdeki oyunlar ile yarın yapılacak olan "Cyrano de Bergerac" adlı oyunun galasının iptal edildiÄŸi belirtildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, hafta sonu gerçekleÅŸtirilecek tüm etkinliklerin daha sonra açıklanacak ileri bir tarihe ertelendiÄŸi duyuruldu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.