Sosyal Medya

Güncel

İstanbul, Diyarbakır ve Batman'da protestolar

Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili İstanbul ve Batman'da protesto gösterileri düzenlendi. Batman'daki gösterilere polis müdahale etti



Ä°stanbul ve Batman'da bir araya gelen kalabalık gruplar Ankara'daki patlamayı protesto etti. Batman'da Ankara'daki patlamayı protesto eden gruba polis müdahale etti. HDP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduÄŸu gruptan 4 kiÅŸi gözaltına alındı. Patlamayı Ä°stanbul'da protesto eden bir grup da Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemine baÅŸladı.

HDP Batman Milletvekilleri AyÅŸe Acar BaÅŸaran, Saadet Becerikli, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman Milletvekili adayı Kadir Tunç, Ankara Tren Garı kavÅŸağında meydana gelen son açıklamaya göre 86 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi patlama kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Milletvekilleri kortej önünde yürüdükleri sırada TOMA araçları, basınçlı suyla grubu dağıttı. Milletvekilleri ile Batman Belediye BaÅŸkanı Sabri Özdemir, basınçlı sudan etkilenirken, polis gözyaÅŸartıcı sprey kullandı.

HDP Batman Milletvekilleri'nin de aralarında bulunduÄŸu kitle yürüyüÅŸe geçtiÄŸi anda Emniyet yetkilileriyle karşılaÅŸtı. Milletvekili Mehmet Ali Aslan, trafiÄŸi iÅŸgal etmeyeceklerini belirterek; "Kaldırımda yürüyeceÄŸiz. Yolu trafiÄŸe kapatmıyoruz. YürüyüÅŸümüzü engellemeyin" dedi. Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Sabri Özdemir de trafiÄŸi aksatmayacaklarını, kaldırımı kullanacaklarını söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez ve Güvenlik Åžube Müdürü Akın Åžahin, yürümek isteyen gruba, "YürüyüÅŸünüz kanunsuz. Basın açıklamasını yaptınız. Müdahale etmek zorunda kalacağız" uyarısında bulundu.  

HDP Milletvekillerinin beraberindeki parti yöneticileri ve Belediye BaÅŸkanı, Dörtyol KavÅŸağı'nda oturdukları sırada TOMA'nın sıktığı basınçlı su müdahalesiyle karşılaÅŸtı. Ardından grupla yürüyen HDP milletvekilleri, bir kez daha polis engeliyle karşılaÅŸtı. Çıkan arbede sırasında saÄŸ gözüne aldığı darbeyle hastaneye kaldırılan partililerden Abdulkadir Ä°zol, "Kitle arasındaydım. Birden tazyikli su gözüme isabet etti. Åžimdi de saÄŸ gözüm görmüyor" dedi. 

Olaylarda 4 kiÅŸi gözaltına alındı. Daha sonra Atatürk parkında açıklama yapan HDP Milletvekilleri, polisin sert tutumuna tepki gösterdi.  Aslan; "Güvenlik Yasası'nda 'Yüzünü kapatmayın' diyorsunuz. Siz silahlanıp yüzünüzü kapatıyorsunuz. Elimizde ne silah var ne baÅŸka bir ÅŸey. Bu da size kapak olsun" dedi. 

Ä°STANBUL

ÖÄŸle saatlerinden itibaren Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen grup "Katliamlarınız barış talebimizi engelleyemeyecek" yazılı bir pankart açarak, patlamayı protesto etmek amacıyla oturma eylemine baÅŸladı. Ellerinde "Barışı bombalayamazsınız", "Barışa bomba atıldı" yazılı dövizler de tutan grup üyeleri, sık sık slogan attı.

Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eylemi devam ediyor.

DÄ°YARBAKIR

Ankara'daki bombalı saldırı Diyarbakır'da protesto edildi. YeniÅŸehir Ä°lçesi ofis semtinde toplanan yaklaşık 2 bin kiÅŸi, hükümet ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan aleyhinde sloganları attı. Protesto eylemine Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸ BaÅŸkan Fırat Anlı, HDP EÅŸ BaÅŸkanı Ömer Önen, partililer ve sendika temsilcileri katıldı. Türkçe ve Kürtçe açıklamalarla saldırıyı kınayan grup adına açıklamayı EÄŸitim-Sen 2 Nolu EÅŸ BaÅŸkanı Arin Zümrüt Karakoyun yaptı. Karakoyun, "Sivil katliamlara bir yenisi eklenmiÅŸtir. Bu alçakça saldırıları nefretle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Kalabalık açıklamanın ardından yaklaşık 5 dakika oturma eylemi yaparak saldırıya tepki gösterdikten sonra dağıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.