Sosyal Medya

Güncel

12 kişinin öldüğü kazada otobüs kusursuz çıktı

Bilirkişi heyeti, aracın mekanik incelemesinde bütün aksamlarının kusursuz çalıştığını belirledi.



Ankara’daki otobüs faciasında, Makine Mühendisleri Odası’ndan görevlendirilen 3 kiÅŸilik bilirkiÅŸi heyeti, kamera görüntüleri ve otobüs üzerinde incelemelerini tamamladı. Heyet, aracın mekanik incelemesinde bütün aksamlarının kusursuz çalıştığını belirledi.

FREN SÄ°STEMÄ° DE DÜZGÜN ÇIKTI

Åžoförün "Frene bastım, durduramadım" ifadesi nedeniyle otobüste defalarca uygulama yapan bilirkiÅŸiler, fren sisteminin de düzgün çalıştığını ifade etti. Ä°lk incelemelere göre faciada hatanın ÅŸoförde olduÄŸu, kamera görüntülerinin de bunu desteklediÄŸi savunuldu. Otobüsün ani hareket etmesi nedeniyle ÅŸoförün önünden geçen bir yolcuyu ezmemek için direksiyonu saÄŸa kırdığı ve 10 saniye içinde duraÄŸa dalarak insanları ezdiÄŸi kaydedildi.

OTOBÜSÜN BAÅžINA POLÄ°S GÖREVLENDÄ°RÄ°LDÄ°

SoruÅŸturmayı yürüten Ankara savcılığı, bilirkiÅŸilerin raporlarını tamamlamasının ardından ÅŸüpheli ÅŸoföre olay yerinde tatbikat yaptıracak. Savcılık kaynakları ÅŸikâyetçiler ve görgü tanıklarının da katılımıyla yapılacak tatbikatla dosyada açık nokta bırakılmayacağını belirtti. Kaza sonrası delillerin karartılabileceÄŸi üzerinde duran savcılık, otobüsün başına bir polis görevlendirdi. Otobüse savcılık kararı olmaksızın kimse yaklaÅŸtırılmıyor. Öte yandan, cezaevine gönderilen ÅŸoför E.A. avukatı aracılığıyla tAnkara’daki faciada kritik incelemeutukluluÄŸuna itiraz etti.

100'ER BÄ°N TL TAZMÄ°NAT

Ankara BüyükÅŸehir Belediye Meclisi, EGO otobüsünün Dikimevi’nde karıştığı kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100’er bin TL, ayakta tedavi görenlere de 10’ar bin TL ödenmesini oy birliÄŸiyle kabul etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.