Sosyal Medya

Dünya

İsrail terörü her yerde

Netanyahu'nun yönetiminde ırkçılık dozunu iyiden iyiye artıran İsrail, Batı Şeria ve Kudüs'te her gün bir Filistinliyi öldürürken, saldırgan askerler dün de Gazze sınırında 6 kişiyi katletti. Paranoyak İsrail polisleri ise, Afula'da masum bir kadını otobüs terminalinde acımasızca vurdu.



Batı Åžeria ve Kudüs'te Filistinli gençlerin Ä°srail askerleri tarafından öldürüldüÄŸü haberleri gelirken, saldırılar Gazze Åžeridi'ne de sıçradı. Gazze-Ä°srail sınırında Filistinliler ile Ä°srail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 6 Filistinlinin öldüÄŸü, aralarında AA kameramanın da bulunduÄŸu en az 20 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi. Batı Åžeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek isteyen Filistinlilerin, cuma namazının ardından Ä°srail-Gazze sınırında gösteri düzenlendiÄŸi belirtildi. Gazze'nin sınırı boyunca birçok bölgede Filistinli gençlerle Ä°srail askerleri arasında çatışma çıktığı ifade edildi. Ä°srail askerlerinin, taÅŸ atan Filistinli gençleri
dağıtmak için gözyaÅŸartıcı gaz, plastik ve gerçek mermi kullandığı kaydedildi.

YARALILARIN DURUMU AÄžIR

Gazze'deki Filistin SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el-Kudra, Gazze-Ä°srail sınırında Filistinlilerle Ä°srail askerleri arasında çıkan ÅŸiddetli çatışmalarda 3 Filistinlinin hayatını kaybettiÄŸini, 60 kiÅŸinin yaralandığını, onlarca kiÅŸinin ise göz yaÅŸartıcı gazdan etkilendiÄŸini belirtti. Kudra, çatışmalarda yaralananların Gazze'deki saÄŸlık kompleksine nakledildiÄŸi ve bazılarının durumunun ağır olduÄŸunu söyledi. Nasır SaÄŸlık Kompleksi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doÄŸusunda Ä°srail askerleriyle Filistinliler araında çıkan çatışmada da 3 Filistinli hayatını kaybetti, 1 kiÅŸi yaralandı.

 

 

Ä°srail askeri genç kızı sokak ortasında katletti

 

 

Yeni Åžafak
 



VURDULAR, KAMERAYI KIRDILAR

Åžucaiyye mahallesinde çatışmaları takip eden AA kameramanı Metin Yüksel Kaya da Ä°srail askerlerinin müdahalesi sırasında sol elinden vurularak yaralandı. Çatışmada yaralanan Kaya'ya kaldırıldığı hastanede ilk müdahale yapıldı. Kaya'nın Ä°srail askerleri tarafından hedef alınan kamerası da olay sırasında kırıldı. Öte yandan Ä°srail ordusundan bir yetkili, "200 civarında Filistinli Gazze'nin kuzeyinde güvenlik teline yaklaÅŸarak askerlere taÅŸ atamaya ve lastik yakmaya baÅŸladı. Ä°srail askerleri, Filistinlilerin ilerlemesini önlemek için ateÅŸ etmeye baÅŸladı ve toplam 5 kiÅŸiyi vurdu. Olaylar hala devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yeni intifada çaÄŸrısı

 

 

 

 

 

 
 



Hamas lideri Ä°smail Heniye , Batı Åžeria ve Kudüs'te yaÅŸanan son geliÅŸmeleri, "gerçek bir intifada" (baÅŸkaldırı) olarak nitelendirdi. Heniye, Gazze'nin batısındaki Filistin Camisi'nde verdiÄŸi cuma hutbesinde, "YaÅŸananlar, bir halk hareketinden ya da geçici bir çarpışmadan ibaret deÄŸil, bilakis gerçek bir intifadadır. Batı Åžeria ve Kudüs'teki bu baÅŸkaldırı, Filistin'in ve esirlerin kurtuluÅŸu, mültecilerin geri dönmesi içindir" ifadelerini kullandı.

Daha çok kan istedi

 

 

 

 

 

 
 



Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu, Ä°srail ordusu ve polisinin her yönde çalışacağı, Kudüs ve Batı Åžeria'da ÅŸehirlere gireceÄŸi, Ä°sraillilere yönelik saldırılarda bulunan Filistinlilerin evlerini yıkacağı ve Åžeyh Raid Salah liderliÄŸindeki "1948 Ä°slami Hareket'in" kuzey kanadına karşı önemli adımlar atacağı tehdidinde bulundu.

Günde bir Filistinli öldürülüyor

 

 

 

 

 

 
 



Kudüs'te geçen hafta Ä°srail askerleri tarafından öldürülen 19 yaşındaki Filistinli genç Muhenned Halebi dün topraÄŸa verilirken, DoÄŸu Kudüs'teki Åžafat Mülteci Kampı'nda Ä°srail polisi Visam el-Mensi'yi kalbinden vurarak katletti. Filistin SaÄŸlık Bakanlığı'ndan yayımlanan yazılı açıklamaya göre, ekim ayı başından bu yana, biri çocuk 7 Filistinli Ä°srail güçleri tarafından öldürüldü, 790 Filistinli de yaralandı.
 

 

 

 

 

 
 



ELÄ°NÄ°Z KIRILSIN
 

 

 

 

 

 
 



Ä°srail'in Afula kentindeki bir otobüs terminalinde Filistinli bir kadın polis tarafından vuruldu. O dehÅŸet anlarını gösteren bir video sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntülerde, hiçbir tehlike arz etmeyen Filistinli kadın, birkaç kez elini kaldırıyor. Ä°ngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, olay yerinde bulunan bir muhabir, kadının vurulduÄŸu anda telefonla konuÅŸtuÄŸunu aktardı. Ä°ÅŸgalci Tel Aviv yönetiminin aÄŸzından yayın yapan Jerusalem Post gazetesi ise, "kadın terörist" olarak nitelendirdiÄŸi kiÅŸinin polisi bıçaklamaya çalışırken vurulduÄŸu iddiasını ortaya attı. Ä°srail basını, vurulan Filistinlinin tedavi altında olduÄŸunu yazarken, Arap basınında yer alan haberlerde, ağır yaralı kadının hayatını kaybettiÄŸi belirtildi.
 

 

Kameraman Metin Yüksel Kaya elinden vuruldu

 

 

 
 



Filistinli bakan yaralandı

Filistin Ä°letiÅŸim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Allam Musa'nın, Batı Åžeria'da bir grup Yahudi yerleÅŸimci tarafından aracının taÅŸlanması sonucu yaralandığı bildirildi. Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, "Ä°letiÅŸim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Musa'nın, Ramallah'tan Nablus kentindeki evine döndüÄŸü sırada, bir grup Yahudi yerleÅŸimcinin aracına taÅŸ atması sonucunda yaralandığı" belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.