Sosyal Medya

Güncel

Dünya Ankara'daki patlamayı böyle duyurdu

Ankara'daki Barış Mitingi öncesinde tren garı yakınlarında miting katılımcılarını hedef patlama, dünya basınında geniş yer buldu.



BBC'nin haberinde "Ankara'nın merkezi tren garı yakınındaki patlamada en an 20 kiÅŸi öldü. Sosyal medyada çok sayıda ceset fotoÄŸrafı paylaşıldı. Mitingin Kürt ayrılıkçı örgütü PKK ile Türkiye arasındaki ÅŸiddetin sona ermesi çaÄŸrısıyla yapıldığı bildirildi" ifadeleri kullanıldı.

Independent gazetesi, haberi "Kürt militanlar ile Türk güvenlik güçleri arasındaki çatışmaları protesto etmek için gerçekleÅŸtirilen miting öncesi iki büyük patlama yaÅŸandı. Onlarca ölü ve yaralı olduÄŸu söyleniyor" ÅŸeklinde verdi.

Alman resmi ajansı DPA, DoÄŸan Haber Ajansı'na dayandırarak patlamalarda 20 kiÅŸinin öldüÄŸü bilgisini geçti.

Sputnik, "Büyük patlama Ankara Garı'nı salladı, çok sayıda ölü var" baÅŸlığıyla verdiÄŸi haberde, Hipodrom Caddesi'nde çok sayıda cesedin bulunduÄŸunu kaydetti. Türk medyasına dayanarak 50'den fazla yaralı olduÄŸunu belirten Rus ajansı, olay yerine çok sayıda ambulansın intikal ettiÄŸini kaydetti.

CNN, "Tren garı yakınlarında patlayan bomba Türkiye'nin baÅŸkentini salladı" baÅŸlıklı haberinde, Türkiye'den kendisine telefonla bilgi veren bir görgü ÅŸahidinin iki patlamanın gerçekleÅŸtiÄŸi iddiasına yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.