Sosyal Medya

Güncel

Ankara'da 2 ayrı patlamada ölü sayısı 86'ya yükseldi (İLK GÖRÜNTÜLER

Ankara'da tren garı yolundaki köprü altında iki patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 20 kişi öldü. Anadolu Ajansı, bölgede canlı bomba patlatıldığını duyurdu. Patlamanın miting öncesine denk gelmesi dikkat çekti



Ankara'da tren garına giden köprü altındapatlama meydana geldi. Tren garının bulunduÄŸu bölgede nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi.

Olay yerinde ölü ve yaralıların olduÄŸu bildirildi. DHA muhabirinin aktardığı bilgiye göre en az 47 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi belirtiliyor.

Patlamanın olduÄŸu bölgeye, saÄŸlık ekipleri ve itfaiye gönderildi.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "SavaÅŸa Ä°nat, Barış Hemen Åžimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüÅŸü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmiÅŸti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öÄŸrenildi.

CANLI BOMBA Ä°DDÄ°ASI

Patlamalar, Mitinge katılmak için Ankara Tren garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan HDP'li grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaÅŸandı. Gelen ilk bilgilere göre patlamaların nedeninin canlı bomba olduÄŸu ileri sürüldü.

5 SAVCI GÖREVLENDÄ°RÄ°LDÄ°

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca Ankara'da tren garının bulunduÄŸu bölgede meydana gelen patlamaya iliÅŸkin 5 savcının görevlendirildiÄŸi bildirildi.

NUMUNE'DE YER KALMADI

Patlamaların ardından Kızılay ve Sıhhiye'ye yollar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı. Patlamada yaralananların, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldı.

Durumu ağır olan hastalar için Gülhane Tıp Akademisi'nde görevli doktorlarında göreve çağırıldığı öÄŸrenildi.

KAN ANONSU YAPILIYOR

SaÄŸlık Bakanlığı kan ihtiyacı olmadığını söylemiÅŸti. Ancak 88 yaralının tedavisinin sürdüÄŸü Numune hastanesinde saÄŸlık görevlileri zaman zaman kan anonsu yapılıyor. Kızılay'dan hastanelere 400 ünite kan gönderildiÄŸi ayrıca, ihtiyaç olması durumunda 100 ünite daha gönderileceÄŸi belirtildi.

ÖMER ÇELÄ°K: BÜYÜK BÄ°R PROVOKASYON

Saldırıya iliÅŸkin NTV canlı yayınına telefonla baÄŸlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi. 

"Bu kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiÄŸi terör saldırısı bizi son derece üzdü. Bu terör saldırısını gerçekleÅŸtiren her kimse lanetliyoruz" diyen Çelik ÅŸunları kaydetti: 

"TeÅŸkilatlarımıza programlarla ilgili gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdik. Bu saldırı son derece vahÅŸi ve katliama yönelik bir eylemdir. Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleÅŸmesi son derece provokatif bir eylemdir. Saldırıya iliÅŸkin incelemeler sürüyor. Henüz canlı bomba olup olmadığını doÄŸrulayamıyoruz. Görgü tanıkları canlı bomba olarak ifade etti ama bunu söylemek için henüz erken. Önemli olan yaralı vatandaÅŸlarımızın saÄŸlıklarına kavuÅŸmasını ve paniÄŸin sona ermesini saÄŸlamak. Olay BaÅŸbakanımız baÅŸkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde detaylı olarak masaya yatırılacak."


Sıhhiye Meydanı'nda bugün "SavaÅŸa Ä°nat, Barış Hemen Åžimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüÅŸü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmiÅŸti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öÄŸrenildi.







OLAY YERÄ°NDEN Ä°LK GÖRÜNTÜLER:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.