Bilgi Teknoloji ve Ä°letiÅŸim Kurumu'nun (BTK) yaptığı yazılı açıklamaya göre, yurtdışından getirilen mobil telefonlarda kayıt ettirilmeden kullanılacak süre 60 günden 120 güne çıkartılıyor. Özellikle yurtdışında yaÅŸayan vatandaÅŸlar 60 günlük sürenin kısa olmasından ÅŸikâyet ediyordu. 

Åžikâyetleri dikkate alan BTK, Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik’te yaptığı deÄŸiÅŸiklikle süreyi 120 güne çıkardı. DeÄŸiÅŸiklik Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüÄŸe girecek. BTK’dan yapılan açıklamaya göre, birkaç gün içinde bu deÄŸiÅŸikliÄŸin yayınlanması bekleniyor. 

Önceden 30 gündü

Yurtdışından telefon getirenlerin çoÄŸalmasıyla beraber BTK tarafından telefonların kayıt altına alınması zorunluluÄŸu getirilmiÅŸti. Bu zorunluluk önceleri 30 günken daha sonra 60 güne çıkarılmıştı. Yapılan düzenleme ile kayıt ettirmeden kullanılacak süre 120 güne yani 4 aya çıkarılıyor.  Bu süre sonunda telefonlarını kayıt altına almayan kullanıcıların telefonları kullanıma kapatılacak.  

Kaynak: Al Jazeera