Sosyal Medya

YaÅŸam

'Şike'de bütün sanıklar beraat etti

Yenilenen Şike Davası'nın 6. ve son duruşmasında mahkeme, sanıkları "suç örgütü kurmak" ve şike" suçlarından beraatlerine karar verdi.



Futbolda ÅŸike davasına bakan Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduÄŸu 36 sanığın “ÅŸike” ve “örgüt” suçundan beraatine karar verdi.

AZÄ°Z YILDIRIM'A VERÄ°LEN BÜTÜN CEZALAR Ä°PTAL

Heyet, sanık Aziz Yıldırım'a “örgüt kurmak” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal ederek, yüklenen suçun sanık tarafından iÅŸlendiÄŸinin sabit olmaması gerekçesiyle Yıldırırım'ın beraatine hükmetti. Mahkeme heyeti, sanık Yıldırım hakkında Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda Ä°BB, Karabük, Ankaragücü ve Sivasspor ile yaptığı maçlarda “ÅŸike”, Trabzonspor-Bursaspor, EskiÅŸehir-Trabzonspor ve Trabzonspor-Ä°BB maçlarında ise “teÅŸvik primi” suçlarından verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek, bu suçların sanık tarafından iÅŸlendiÄŸinin sabit olmadığı gerekçesiyle Yıldırım'ın beraatine hükmetti.

ÅžENMAN VE ARSLAN Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° KARARA BÄ°R ÜYE KATILMADI

Mahkeme heyeti, sanıklar Haldun Åženman ve Özden Arslan'ın “rüÅŸvet” suçundan oy çokluÄŸuyla beraatine karar verdi. Üye hakim Hacı Ä°brahim Gözükara, sanık Åženman ile ilgili Yargıtay'ın bozma kararına uyarak, 3 yıl 4 ay hapis cezasına hükmedilmesi gerektiÄŸini belirterek, çoÄŸunluÄŸun kararına katılmadı.

25 SANIK TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTÄ° 

Heyet, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Ä°lhan EkÅŸioÄŸlu, Åžekip MosturoÄŸlu ile Sivasspor Kulübü BaÅŸkanı Mecnun Otyakmaz, BeÅŸiktaÅŸ eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, eski BeÅŸiktaÅŸ Kulübü yöneticisi Serdar Adalı, teknik direktör Bülent Uygun, eski Giresunspor Kulübü BaÅŸkanı Olgun Peker'in de aralarında bulunduÄŸu 25 sanığın da tüm suçlardan beraatine karar verdi. Heyet, dava kapsamında elde edilen özel hayata yönelik DVD ve tapelerin iptaline de hükmetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.