Sosyal Medya

Güncel

Ailesinin yanında şehit edildi

Yol kesen PKK’lılar, Diyarbakır'dan görev yaptığı Hani ilçesine dönen polis memu Salih Eroğlu, hamile eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun yanında şehit edildi.



Diyarbakır'ın Hani Ä°lçesi Emniyet MüdürlüÄŸü'nnde görev yapan polis memuru Salih EroÄŸlu, hamile eÅŸi ve 3 yaşında çocuÄŸu ile Diyarbakır'a geldikten sonra akÅŸam saatlerinde özel otomobiliyle görev yaptığı ilçeye dönüÅŸe geçti. Polis memuru, Hani Sergenli Köyü yakınlarında bir grup PKK'lının yol kestiÄŸini görünce aracıyla manevra yaparak geri dönmek istedi. Bu sırada PKK'lılar uzun namlulu silahla otomobile ateÅŸ açtı. Açılan ateÅŸte başına kurÅŸun isabet eden polis memuru ağır yaralandı. Saldırıda polis memurunun eÅŸi yara almadı.

Ağır yaralı polis memuru helikopterle bölgeden alınarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Polis memuru burada yapılan tüm müdahaleye raÄŸmen ÅŸehit oldu. Saldırının ardından bölgeye helikopterle özel harekat timleri indirilerek, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniÅŸ kapsamlı operasyon baÅŸlatıldı.

3 yaşındaki çocuÄŸu da otomobildeydi

Diyarbakır ValiliÄŸi, Hani Ä°lçesi'nde polis memuru Salih EroÄŸlu'nun PKK'lılar tarafından ÅŸehit edildiÄŸi saldırıda otomobilde eÅŸinin yanı sıra 3 yaşındaki oÄŸlunun da araçta bulunduÄŸuru açıkladı. Açıklamada, Diyarbakır Hani karayolunda PKK mensuplarınca yapılan saldırıda bir polis memurunun ÅŸehit olduÄŸu belirtilerek, ÅŸöyle denildi: 

"09.10.2015 günü saat 18.30 sıralarında, Diyarbakır - Hani karayolu Büyükakören Köyü civarında bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kapama eylemi sırasında, Hani Ä°lçe Emniyet AmirliÄŸi kadrosunda görevli Polis Memuru Salih EroÄŸlu'nun kullandığı sivil araca yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmiÅŸtir. Düzenlenen saldırı sonucunda, araç içerisinde bulunan eÅŸi ve üç yaşındaki oÄŸlu yara almadan kurtulmuÅŸ ancak polis memuru Salih EroÄŸlu ağır yaralanmıştır. Helikopterle Diyarbakır EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memuru Salih EroÄŸlu yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak ÅŸehit olmuÅŸtur. Konu ile ilgili olarak tahkikat baÅŸlatılmış olup, saldırıyı yapan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik bölgede geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.