Sosyal Medya

YaÅŸam

Bursa Kapalı Çarşı'da yangın

Bursa'da tarihi Kapalı Çarşı'da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yaklaşık 40 iş yeri zarar gördü.



Bursa Kapalı Çarşı'nın, Yorgancılar Çarşısı giriÅŸindeki mobilyacı ve perdeci dükkânların olduÄŸu bölümde saat 02.30 sıralarında baÅŸlayan yangın, yaklaşık 3 saatte tamamen kontrol altına alınarak, söndürüldü. BüyükÅŸehir belediyesi ve çevre ilçelerden yaklaşık 30 itfaiye aracının görev yaptığı yangın bölgesinde soÄŸutma çalışmaları yapıldı.

Yaklaşık 40 dükkânın zarar gördüÄŸü yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için soruÅŸturma baÅŸlatıldı.
Dükkanlarının yandığını gören esnaf ise büyük üzüntü yaÅŸadı.

"Yaklaşık 40 kadar dükkân yangın içinde kaldı"

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Recep Altepe ile Ä°l Emniyet Müdürü Selami Yıldız da bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde izledi, Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanı Orhan DoÄŸan'dan bilgi aldı.

Altepe,Yangınının 02.30 sıralarında baÅŸladığını belirtti ve ÅŸunları söyledi;

''Ä°tfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti. Åžu anda 30'a yakın itfaiye aracımız tüm bölgeyi sardı. Yangın, Yorgancılar Çarşısı giriÅŸi ve Cumhuriyet Caddesi'nden itibaren çıktı. Yangının baÅŸka alanlara yayılmaması için tedbir alındı, çalışma baÅŸlatıldı ve yaklaşık 40 kadar dükkan yangın içinde kalmış oldu. Daha önce çıkan kapalı çarşı yangınlarından dolayı büyük bir tedirginlik yaÅŸandı. Ama ÅŸu anda önemli bir ÅŸey kalmadı. Åžu anda yangın söndürülüyor. Artık herhangi bir sıkıntı yok."

Altepe, Kapalı Çarşı'da devam eden restorasyon çalışmalarını hatırlatarak, "Yangının çıktığı bölüm, onarılacak ve restore edilecek son bölümlerdendi. Bu bölgede onarım ve restorasyon çalışmaları belediyemiz tarafından yapılacak. Yaralar da en kısa sürede sarılacak'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.