Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Türkiye'ye 'sürpriz' teklif!

İran hükümeti, Türkiye'ye doğalgaz fiyatı konusunda sürpriz bir teklifte bulundu...



Rusya'nın Suriye'ye düzenlediÄŸi hava operasyonlarından sonra CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, doÄŸalgaz konusunda uyarılarda bulunmuÅŸ, gazı Rusya dışında baÅŸka ülkelerden de alabileceklerinin altını çizmiÅŸti. Ä°ran Petrol Åžirketi Uluslararası Direktörü Ramazani, "Türkiye, aldığı doÄŸalgaz miktarını artırırsa daha düÅŸük fiyatla alım yapabilir" dedi.

 

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Ä°ran Petrol Åžirketi'nin Uluslararası Ä°liÅŸkiler Direktörü Azizullah Ramazani, Türkiye ile doÄŸalgaz fiyatı için müzakerelerin sürdüÄŸünü söyledi.

Fars ajansının haberine göre Ramazani, "Türkiye, satın aldığı doÄŸalgaz miktarını artırırsa daha düÅŸük fiyatla alım yapabilir." dedi.

Türkiye, Ä°ran'ın sattığı gazın fiyatının yüksek olduÄŸunu belirterek yüzde 25'lik indirim talep etmiÅŸti. Türkiye, çözüm alamayınca konuyu uluslararası tahkim kuruluna taşıdı.

ERDOÄžAN SÄ°NYALÄ° VERMÄ°ÅžTÄ°

Suriye'deki askeri faaliyetleri sebebiyle Rusya'ya tepki gösteren CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Biz Rusya'nın bir numaralı doÄŸalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi kayıp olur. Türkiye gerektiÄŸinde doÄŸalgazı çok farklı yerlerden temin edebilir." demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.