Sosyal Medya

Dünya

ABD, patriotları taşımaya başladı

Gaziantep'teki ABD'ye ait füze rampaları ve askeri araçlar, ABD'ye gönderilmek üzere Hatay'ın İskenderun Limanı'na getirildi



ABD, daha önce açıkladıkları programa uygun olarak Gaziantep'te konuÅŸlu olan Patirot Hava Savunma Sistemi'ni sökerek taşımaya baÅŸladı. Füze rampaları ve askeri araçlar, ABD'ye gönderilmek üzere Hatay'ın Ä°skenderun Limanı'na getirildi.

Suriye'den gelebilecek füze saldırısı tehdidine karşı Türkiye'nin NATO'ya baÅŸvurusuyla 2013'ün ocak ayında ABD tarafından Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda konuÅŸlandırılan ve ekim ayında da görev süresi dolan Patirot Hava ve Füze Savunma Birlikleri geri çekiliyor. Geçen 16 AÄŸustos'ta Türkiye ve ABD tarafından yapılan ortak açıklamada, tehdit algılamasının deÄŸiÅŸmesi (Suriyenin elinde kalan füzelerin Türkiye'yi vuramayacağı) nedeniyle geri çekileceÄŸi açıklanan Patirot Hava Savunma Sistemi'nin sökülmesi iÅŸlemleri baÅŸladı. Sökülen füze rampaları, askeri araçlarla birlikte ABD'ye gönderilmek üzere karayoluyla Hatay'ın Ä°skenderun Ä°lçesi'ne getirildi.

Polisin eskortluÄŸunda kente getirilen patriotlar Ä°skenderun liman Sahası'na alındı. Patriotların gemiyle ABD'ye gönderileceÄŸi belirtilirken, çekilmenin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

DiÄŸer Partiot sistemleri ise KahramanraÅŸ ve Adana'da konuÅŸlandırılmıştı. Bu sistemler görevlerini sürdürüyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.