Sosyal Medya

Güncel

Kandil'in ateşkes sinyaline sert çıkış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terör örgütü PKK'yı sert sözlerle eleştirdi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan HaberTürk'te katıldığı programda gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. PKK yönetiminin 11 Ekim'de ateÅŸkes sinyali vermesine sert tepki gösteren AkdoÄŸan "Buna karnımız tok"yorumunda bulundu.

Ä°nternethaber.com'un Habertürk'ten derlediÄŸi bilgiye göre; BaÅŸbakan Yardımcısı AkdoÄŸan, PKK'nın 11 Ekim'de ateÅŸkes ilan edeceÄŸi iddialarına iliÅŸkin, "Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceÄŸi zaman veya siyasi uzantısının iÅŸine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiÄŸini çok gördük. Buna karnımız tok. Sen ortalığı yakacaksın, yıkacaksın, zulüm edeceksin, insanları öldüreceksin, devlete savaÅŸ açacaksın, bütün projelerin çökecek. Devrimci halk savaşın çökecek, ÅŸehir milislerin çökecek, özerklik ilanların çökecek ondan sonra 'ben seçim güvenliÄŸi olumsuz etkilenmesin istiyorum' diyeceksin. Bu geçen seçimden önce senin oradaki baskıların olumsuz etkilemedi mi?" dedi.

AkdoÄŸan, örgütün, tam anlamıyla bir eylemsizlik kararı alması ve Türkiye'yi terk etmesi gerektiÄŸini vurgulayarak, bunların oluÅŸmaması durumunda örgütün söyleyeceÄŸinin hiçbir kıymeti olmayacağını ifade etti. AkdoÄŸan, Çözüm Süreci'nin sahibinin hükümet olduÄŸuna, bu sürecin devam etmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiÄŸine dikkati çekti.

Seçim güvenliÄŸinin sadece sandık güvenliÄŸi olarak algılanmaması gerektiÄŸini kaydeden AkdoÄŸan, bu söylemin, halkın tehdit edilmemesi ve iradesini sandığa yansıtabilmesi için alınan tedbirleri de kapsadığını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.