Sosyal Medya

Güncel

Seçmen listeleri KCK evinden çıktı

Terör örgütü PKK'ya yönelik İstanbul'da yapılan operasyonda örgüt evinde İstanbul'daki tüm seçmen listeleri ele geçirildi.



Ä°stanbul Terörle Mücadele ekiplerince önceki gün, Ä°stanbul merkezli olarak 5 ilde düzenlenen terör operasyonunun detayları netleÅŸti. 52 ÅŸüpheliden 15'inin tutuklandığı operasyonlar kapsamında örgütün hücre evlerine yaptığı baskında ele geçirilen dijital veriler içinde Ä°stanbul'un tüm bölgelerine ait seçmen kütük bilgilerinin yer aldığı ortaya çıktı. HDP BeyoÄŸlu Ä°lçe Merkezi'nin arkasındaki sokakta yer alan KCK karargahındaki belgelere göre örgütün, Ä°stanbul seçmen kütük listesini bölge bölge ele geçirdiÄŸi ve listenin üzerinde çalıştığı tespit edildi. Aynı belgelerde örgüte finans saÄŸlamak için haraca baÄŸlanan Kürt kökenli esnaf ve iÅŸadamlarının listesi de yer aldı.

CÄ°NAYET SÄ°LAHI ÇIKTI

Gece KCK BeyoÄŸlu sorumlusu, gündüz ise BeyoÄŸlu HDP yöneticisi olan ve operasyon kapsamında tutuklanan Acar'ın ev adresinde de silah bulundu. Silahın balistik incelemesinde 10 yıl önce BeyoÄŸlu'nda ÖzdoÄŸan ailesinden 4 kiÅŸinin öldürüldüÄŸü cinayet olayında kullanılan silahlardan birisi olduÄŸu tespit edildi. Dosya tekrar açılabilir.

ÅžEHÄ°R YAPILANMASINA BASKIN

DiÄŸer taraftan örgütün gençlik yapılanmasına yönelik operasyonlarda AÄŸrı'da 4 kiÅŸi tutuklandı, Ä°zmir'de 2, MuÄŸla'da 2 kiÅŸi gözaltına alındı. Batman'da terör örgütü PKK mensuplarının kullandığı 7 sığınakta çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

SÄ°LVAN'DA OPERASYON BAÅžLADI

Bu arada 8 mahallede sokaÄŸa çıkma yasağının ilan edildiÄŸi Şırnak Silopi'de teröristlere yönelik operasyon baÅŸlatıldı.

Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.