Sosyal Medya

Dünya

Rus Sözcü: Türk-Rus ilişkileri kötüleşmez

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin, özellikle ekonomik işbirliğinde bazı zorluklar yaşanması ve kötüleşmesi için herhangi bir neden görmüyorum" dedi.



Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türk-Rus iliÅŸkilerinin kötüleÅŸmesi için neden görmediÄŸini söyledi.

Moskova'da düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuÅŸan Zaharova, sorulan bir soru üzerine, "Türkiye-Rusya iliÅŸkilerinin, özellikle ekonomik iÅŸbirliÄŸinde bazı zorluklar yaÅŸanması ve kötüleÅŸmesi için herhangi bir neden görmüyorum. Türk-Rus iliÅŸkileri oldukça dinamik bir ÅŸekilde ilerliyor" dedi.

Zaharova, Türkiye ve Rusya arasındaki diyalog kanallarının açık olduÄŸunu belirterek, "Bu olmasaydı bazı yanlış anlaşılmalar olabilirdi ama biz sıkı temas halindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Rus devlet nükleer enerji ÅŸirketi Rosatom'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile nükleer enerji alanındaki iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸmesinin umut edildiÄŸi belirtildi. Açıklamada, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinde herhangi bir deÄŸiÅŸiklik olmadığı ve ÅŸirketin takvime uygun olarak çalışmalarına devam ettiÄŸi ifade edildi. 

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Rusya ve Türkiye arasındaki iÅŸbirliÄŸinin devam etmesini umut ettiklerini söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.