Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'li Fakıbaba trafik kazasında yaralandı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba, içinde bulunduğu otomobilin devrilmesi sonucu yaralandı.



AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Ahmet EÅŸref Fakıbaba, geçirdiÄŸi trafik kazasında yaralandı. Kaza, bu gece Birecik-Åžanlıurfa karayolunun 23’üncü kilometresinde meydana geldi. Birecik ilçesinde seçim çalışması yapan Ahmet EÅŸref Fakıbaba’nın da bulunduÄŸu konvoyda Åžanlıurfa’ya dönüÅŸ yolunda zincirleme kaza meydana geldi.

Zincirleme kazada, milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinde yeniden aday olan Ahmet EÅŸref Fakıbaba’nın da bulunduÄŸu 6 kiÅŸi yaralandı.

Kazayı haber alan aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Ak Parti Åžanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik’in de bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸi olay yerine ve hastaneye giderek bilgi aldı.

FAKIBABA'NIN DURUMU Ä°YÄ°

Kazanın ardından ambulans ile Mehmet Akif Ä°nan EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne getirilerek tedavisine baÅŸlanan Fakıbaba’nın saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu bildirildi.

Bu arada Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük, hastaneye gelerek doktorlardan Fakıbaba ve diÄŸer yaralıların saÄŸlık durumuna iliÅŸkin bilgi aldı.

FAKIBABA KAZA SIRASINDA FARUK ÇELÄ°K Ä°LE KONUÅžUYORMUÅž

Birecik’teki seçim çalışmasından dönerken konvoyunda önüne meydana gelen kazada yaralanan Ahmet EÅŸref Fakıbaba’nın bu sırada eski Bakan Faruk Çelik ile telefonda konuÅŸtuÄŸu ortaya çıktı.

Birecik’te seçim çalışmasından dönen AK Parti Milletvekili Fakıbaba’nın bulunduÄŸu plakası öÄŸrenilemeyen araç, otoyolda önüne çıkan partililerden Ali AteÅŸ’in yönetimindeki 63 YK 643 plakalı hafif ticari araca çarpmamak için sürücünün manevra yapmasıyla kontrolden çıkarak yol kenarındaki demir bariyerlere çarptı. Bu sırada hafif ticari araçta bariyerlere çarptı. Konvoydaki diÄŸer araçta bulunanların yardımına koÅŸtuÄŸu Fakıbaba ve diÄŸer yaralılar için saÄŸlık ekiplerinden yardım istendi. Ä°hbar üzerine olay yerine giden saÄŸlık ekipleri kazada yaralanan Milletvekili Fakıbaba, polis koruması Ali Uygur, danışmanı Ä°brahim Halil AkbaÅŸ, ÅŸoförü Bilal Satıcı ile sivil koruması Ä°brahim Kubat ile diÄŸer araçtaki Ali AteÅŸ ile Ali Çam, ambulanslarla Åžanlıurfa EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne götürüldü.

Bilinci açık, genel saÄŸlık durumu da iyi olarak açıklanan Ahmet EÅŸref Fakıbaba’nın yaralandığı kazayı duyan çok sayıda kiÅŸi hastaneye akın etti. Mehmet Akif Ä°nan EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde yaÅŸanan yoÄŸunluk üzerine çevik kuvvet polisi acil servis önünde güvenlik önlemi alarak kalabalığı uzaklaÅŸtırmaya çalıştı.

Kazada vücudunun çeÅŸitli yerlerinde ezilme olduÄŸu öÄŸrenilen Fakıbaba’nın saÄŸlık durumuna iliÅŸkin Åžanlıurfa Valisi Ä°zzettin Küçük doktorlardan bilgi aldı. Vali Küçük, seçim çalışmasında dönen Fakıbaba’nında aralarında bulunduÄŸu 6 kiÅŸinin kazada yaralandığını söyledi.

FARUK ÇELÄ°K'TEN AÇIKLAMA

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik ise kaza sırasında Fakıbaba’yla telefon görüÅŸmesi yaptığını söyledi:

Faruk Çelik, telefonla görüÅŸtüÄŸü esnada AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Ahmet EÅŸref Fakıbaba'nın trafik kazası geçirdiÄŸini söyledi. Çelik ve beraberindeki çok sayıda partili, Fakıbaba'nın kaldırıldığı Åžanlıurfa Mehmet Akif Ä°nan EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Acil Servisi önüne geldi.

Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fakıbaba'nın Birecik'teki seçim çalışmalarının ardından kent merkezine gelirken trafik kazası sonucu yaralandığını belirtti.

Kaza esnasında Fakıbaba ile telefonda görüÅŸtüÄŸünü ifade eden Çelik, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Seçim çalışmasını birlikte Birecik'te yaptıktan sonra kent merkezine doÄŸru hareket ettik. SayınFakıbaba ile yolda telefonda konuÅŸurken iki kez telefon kesildi. YavaÅŸlamışlar telefonla rahat görüÅŸelim diye Allah'tan yavaÅŸlamışlar. Ben Fakıbaba ile telefonla görüÅŸürken kaza meydana gelmiÅŸ, normal konuÅŸtuÄŸumuz Fakıbaba'nın inilti sesini duymaya baÅŸladım. Ses gürültülü gelince kaza yapıldığını anladık. Hızlı bir ÅŸekilde ambulanslara biz haber verdik. Åžoför telefonu aldı ve irtibat kurmaya çalıştık. 15-20 dakika içerisinde olay yerine ambulans geldi ve ÅŸimdi hastaneye getirdik."

Çelik'in yanı sıra aralarında Vali Ä°zzettin Küçük ile BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Nihat Çiftçi'nin de bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸinin hastane önünde bekleyiÅŸi sürüyor.

Öte yandan, acil serviste müdahalesi süren Fakıbaba'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öÄŸrenildi.

ÅžANLIURFA BÜYÜKÅžEHÄ°R BELEDÄ°YEBAÅžKANI ÇELÄ°K: DURUMU Ä°YÄ°

Åžanlıurfa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Nihat Çiftçi, trafik kazası geçiren AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Ahmet EÅŸref Fakıbaba'nın saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu söyledi.

Çiftçi, yaptığı açıklamada, Fakıbaba'nın Birecik'teki seçim çalışmalarının ardından kent merkezine gelirken içinde bulunduÄŸu otomobilin kaza yaptığını hatırlattı.

Fakıbaba ve beraberindeki 3 kiÅŸinin Åžanlıurfa Mehmet Akif Ä°nan EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Acil Servisinde tedavi altına alındığını belirten Çiftçi, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

Milletvekilinin ilk kontrollerinin yapıldığını aktaran Çiftçi, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Fakıbaba ile görüÅŸtüm, ÅŸuuru yerinde durumu gayet iyi. Tüm tahlilleri yapıldı, saÄŸlık durumu iyi. Doktorlarımız gereken her ÅŸeyi yaptı. Yine beraberindeki koruma ve danışmanlarından oluÅŸan  3 kiÅŸilik ekibin de saÄŸlık durumu iyi. Korumalardan birinin durumu biraz daha ciddi. Ancak onun da hayati tehlikesi yok. Büyük bir kaza atlattık. BaÅŸta Fakıbaba olmak üzere diÄŸer arkadaÅŸlarımıza büyük geçmiÅŸ olsun dileklerimi bir kez daha iletiyorum."

Öte yandan Fakıbaba'nın çok sayıda seveninin, hastane önündeki bekleyiÅŸi sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.