Sosyal Medya

Sağlık

Ä°stifalar peÅŸ peÅŸe geldi!

Hakkari ve ilçelerinde görevli doktorlardan 13'ü güvenlik gerekçesiyle görevlerinden istifa ederken, bazı doktorların rapor alarak kentten ayrıldığı bildirildi.



DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinde son aylarda artan olaylar, saÄŸlıkçıları ve saÄŸlık hizmetlerinin sunumunu da etkiledi.

Son üç ayda 4 saÄŸlık çalışanının hayatını kaybettiÄŸi saldırlar nedeniyle hayatlarından endiÅŸe duyan Hakkari ve ilçelerinde görevli doktorlardan 13'ü güvenlik gerekçesiyle görevlerinden istifa ederken, bazı doktorların rapor alarak kentten ayrıldığı, çok sayıda saÄŸlık çalışanının da tayin dilekçesi verdiÄŸi öÄŸrenildi.

Hakkari Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel SekreterliÄŸi yetkilileri, Çözüm Süreci ile huzurun hakim olduÄŸu kente ilk kez çok sayıda doktor atandığını ancak son dönemde artan olayların saÄŸlık çalışanlarını olumsuz etkilediÄŸini bildirdi.

Van-Hakkari Tabipler Odası BaÅŸkanı Ahmet Koç, AA muhabirine, bölgede son zamanlarda yaÅŸanan çatışmalı ortam nedeniyle saÄŸlık çalışanlarının tedirgin olduÄŸunu anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.