Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'den 'İslami söylem' girişimi

Sisi'nin ülkenin Vakıflar Bakanı ile imamların dini konulardaki yanlış söylem ve düşüncelerinin düzeltilmesi için görüştüğü belirtildi



Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah Es-Sisi, Mısırlı hacıların durumunu görüÅŸmek amacıyla Vakıflar bakanıyla bir araya geldi. Sisi ile Bakan Muhammed Muhtar Cuma’nın Mısırlı imamların yanlış söylemlerinin düzeltilmesi için gerekli eÄŸitimler üzerinde görüÅŸtüÄŸü bildirildi.

Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma, Mina'da yaÅŸanan izdihamda 148 Mısırlı hacının hayatını kaybettiÄŸini belirterek, kimliÄŸi hala tespit edilmeyen kiÅŸilerin tanınmasını saÄŸlamak için elden geleni yaptıklarını ifade etti.

Cuma, CumhurbaÅŸkanı Sisi’ye Suudi Arabistan hastanelerinde hala 9 yaralının bulunduÄŸunu ve 86 Mısırlı hacının kayıp olduÄŸunu bildirdi.

Bugüne kadar 50 bin mısırlı hacının vatanına döndüÄŸünü kaydeden Cuma, Suudi Arabistan’da hala 12 bin mısırlı hacının bulunduÄŸunu, bunların birkaç gün içerisinde Mısır’a gelmelerini saÄŸlayacaklarını söyledi.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Alaa Yusuf, görüÅŸmeyle ilgili yaptığı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah El-Sisi’nin ölülerin kimliklerini tespit etmek için daha fazla çaba gösterilmesini, kayıp hacıları bir an önce bulunması için gerekli olan her türlü iÅŸlem yapılmasını istediÄŸini söyledi.

Sisi, bu konuyla ilgili Mısır ile Suudi Arabistan arasındaki iÅŸbirliÄŸi ve koordinasyonu, Suudi Arabistan’ın her yıl hacılara verilen hizmetlerin geliÅŸtirilmesiyle ilgilenmesini övdü.

Vakıflar Bakanı, Sisi ile görüÅŸmesinde ayrıca, cami imamlarını yanlış anlayış ve kavramları düzeltmek, aşırı düÅŸünceleri dağıtmak, Ä°slam’ın hoÅŸgörüsünü yaymak gibi görevlerini en iyi ÅŸekilde yapmalarını saÄŸlayabilecek biçimde eÄŸitilmelerine ve mali durumlarının iyileÅŸtirilmesine önem verildiÄŸini vurgulayarak, bu doÄŸrultuda bakanlığın planı hakkında Sisi’ye bilgi verdi.

Dini söylemin geliÅŸtirilmesi ve aşırı düÅŸüncelerin dağıtılması konulu Luksor’da 14-15 Kasım’da düzenlenmesi beklenen konferansın hazırlıklarını yaptıklarına iÅŸaret eden Bakan Cuma, Firavun döneminden kalma eski eserlerle dolu Luksor ÅŸehrini tarihi miras ve eski yapıtların korunmasının önemini, Ä°slam’ın bu konuda gerçek tutumunu belirtmek için seçtiklerini söyledi.

Bakan Cuma, El Ezhar camiine sahip Mısır’ın Ä°slam’ı yayma rolünü sürdürmek amacıyla dünyanın her ülkesine yüzlerce imam ve vaiz gönderdiklerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.