Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye ve Rusya ortak kara harekatına başladı

Rus hava saldırıları üzerine Suriye rejim güçleri taarruza geçerken Hama'daki muhalifler saldırıları püskürttüklerini açıkladı



Suriye'de Esad birliklerinin, Rusya ile havadan koordineli olarak karadan harekete geçtikleri bildirildi. Rus uçaklarının son 2 günde yoÄŸun ÅŸekilde bombaladığı Hama ve Ä°dlib’de taarruz baÅŸlatan rejim güçlerinin muhaliflere ait noktaları karadan karaya füze sistemleri ve top ateÅŸiyle bombaladığı belirtiliyor. Muhalifler ise dün baÅŸlayan taarruzu geri püskürttüklerini açıkladı.

Rejim güçlerinin Hamas’ın kuzeyindeki Morek, Ma’an ve Tecemul el Masafne beldelerinden ilerlemeye çalıştığını belirtildi. Ä°ddialara göre; rejimin hedefinde ilk etapta, muhaliflerin Kafr Nebude, Kafr Zeyte ve Latamna beldeleri var. Rus uçakları ilk kez Halep merkezine de saldırılar düzenledi. Saldırılarda, aylardır Esad güçlerinin ele geçiremediÄŸi, ÖSO kontrolündeki mahalleler hedef alındı.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) saha komutalarından Nizal ed-Dik, ÖSO'ya baÄŸlı birliklerin, Esad güçlerinin dün Rus savaÅŸ uçakları ÅŸemsiyesiyle Hama'nın kuzeyinde Kafr Nabude, Kafr Zeyta ve Latamne'ye baÅŸlattığı operasyonları geri püskürttüÄŸünü ve rejimin bölgede büyük zayiat verdiÄŸini savundu.

Öte yandan muhalifler rejim güçlerine büyük zaayiyat verdirdikleirni açıkladılar.

Fetih ordusuna baÄŸlı birliklerin Ä°dlib kırsalından bölgeye doÄŸru hareket ettiÄŸi belirtildi., Åžam yönetimine baÄŸlı güçlerin dün baÅŸlattığı operasyonda çok sayıda tank ve personel taşıyıcı imha ettiÄŸi savunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.