Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD Türk askerine karşı isteklerini sundu

IŞİD, kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın serbest bırakılması için kendisiyle görüşen MİT heyetine isteklerini sundu.



Örgüt, TaÅŸ'a karşılık Türkiye'de tutuklu bulunan 200 militanını istedi ve listeyi MÄ°T'e gönderdi.

Sputnik'in aldığı bilgiye göre MÄ°T, IŞİD'in kaçırdığı 21 yaşındaki Türk asker Serter TaÅŸ'ın kurtarılması için, örgütün ‘Türkiye'den sorumlu dış iliÅŸkiler yetkilisiyle' üçüncü kez temasa geçti. Söz konusu temas, Rakka'da telefon olmadığı için anlık mesajlaÅŸma uygulaması WhatsApp üzerinden birkaç gün önce gerçekleÅŸti. Bu seferki görüÅŸmeye MÄ°T tarafından yüksek düzey bir isim katıldı. 

200 IŞİD ÜYESÄ°NÄ°N LÄ°STESÄ° VERÄ°LDÄ°

MÄ°T, IŞİD'e TaÅŸ'ın saÄŸlık durumunu sordu. Örgüt de askerin saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu, ancak Rusya'nın yoÄŸun bombardımanı nedeniyle güvenlik gerekçesiyle yerini deÄŸiÅŸtirdiklerini aktardı. TaÅŸ'ı bir zarar gelmesin diye tek kiÅŸilik koÄŸuÅŸta ve güvenilir bir yerde tuttuklarını belirten IŞİD, TaÅŸ'ın sürekli kendisini serbest bırakmalarını istediÄŸini söyledi.

Öte yandan IŞİD TaÅŸ'ın serbest bırakılması için takas kararı aldı. Örgüt, askerin serbest bırakılmasına karşılık Türkiye'de cezaevlerinde bulunan 200 IŞİD üyesinin kendilerine verilmesini istedi ve listeyi sundu. MÄ°T, yetkili kurumlarla yapacağı görüÅŸmeden sonra örgüte cevap verecek.

NE OLMUÅžTU?

IŞİD, Türkiye'de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye'nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül'de 1 Türk askerini ÅŸehit etmiÅŸ ve 1 askeri de kaçırmıştı. Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Åžehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan TaÅŸ, yaralanmasının ardından 18:00 sularında Türkiye sınırına gelen IŞİD militanları tarafından silahıyla birlikte kaçırılmıştı. Genelkurmay BaÅŸkanlığı ve Kilis Valisi, TaÅŸ'ın kayıp olduÄŸunu açıklamış ve askerin IŞİD tarafından kaçırdığı öÄŸrenilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.