Sosyal Medya

Güncel

'PKK seçime kadar çatışmasızlık ilan edecek' iddiası

T24 yazarı Celal Başlangı., KCK Eşbaşkanı Hozat'ın yazısından yola çıkarak örgütün seçimlere kadar çatışmasızlık ilan edeceğini öne sürdü



PKK’nın 1 Kasım’a kadar ‘çatışmasızlık’ ilan edeceÄŸi iddia ediliyor. Ä°ddialara göre bu konuda duyuru 11 Ekim’de yapılacak ve süreç 15 Ekim’de baÅŸlayacak.

T24 için bugün kaleme aldığı yazıda Celal BaÅŸlangıç, KCK EÅŸbaÅŸkanı Bese Hozat’ın dün Özgür Gündem Gazetesi’nde yayınlanan yazısından yola çıkarak “tek taraflı çatışmasızlık süreci” ilan edileceÄŸini öne sürdü.

BaÅŸlangıç'ın yazısının sonuç kısmı ÅŸöyle:

“(…) Kandil merkezli bir deÄŸerlendirme yapılıyor. Birincisi, AKP’nin, “PKK seçim yaptırmayacak” tezi boÅŸa çıkartılmalı. Ä°kincisi, “sandık güvenliÄŸi”nden kimsenin kuÅŸku duymaması saÄŸlanmalı. Üçüncüsü de saÄŸlanan baÅŸarının merkez medyada en az sütun, en az yayın süresi ayrılan bir parti genel baÅŸkanına yer verilmesinin aslında seçim sonuçlarında çok da etkili olmadığı gösterilmeli.

Bunun yolu da seçime 15 gün kala, bir çatışmasızlık süreci baÅŸlatarak, savunma odaklı bir konuma geçerek, özellikle bölgede sandık güvenliÄŸinin olmadığına iliÅŸkin tezi boÅŸa çıkartmaktan geçiyor.

Çatışmalı süreci tırmandırmak isteyen bir iktidara karşı; HDP’nin elini rahatlatmak, HDP’nin toplumda bir karşılığının olduÄŸunu göstermek için; halkın desteÄŸini kazanan, birlikte yaÅŸam koÅŸullarını bu topluma sunan, yeni bir yaÅŸam öneren partiyi yeniden daha da görünür kılmak, sivil siyasetin önünü daha fazla açmak için; PKK, tek taraflı bir “çatışmasızlık süreci”ne girme, sadece savunma durumuna geçeceÄŸini açıklama aÅŸamasında.

Bu karar, öÄŸrendiÄŸim kadarıyla 11 Ekim 2015 Pazar günü açıklanacak ve seçimlerin yapılacağı 1 Kasım’a, sandıklar kapanana kadar geçerli olacak.

Ulaştığım bilgiler bunlar.

PKK, 1 Kasım’a kadar sürecek bir “tek taraflı çatışmasızlık süreci” ilanına hazırlanıyor.

Ä°lan edeceÄŸi tarih 11 Ekim 2015, pazar günü ve uygulamaya baÅŸlanacağı tarih de 15 Ekim.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.