Sosyal Medya

Dünya

Corbyn'in Kraliçe'ye ayıracak vakti yok

Monarşi karşıtı açıklamalarıyla bilinen İşçi Partisi genel başkanı Corbyn, Kraliçe Elizabeth’in de katılacağı Kraliyet Danışma Meclisi'nde yapılacak törene ‘önceden planlanmış görüşmeleri’ nedeiyle katılamayacağını duyurdu.



Ä°ngiltere ulusal marşını söylemeyerek tartışma yaratan Ä°ÅŸçi Partisi Genel BaÅŸkanı Corbyn, bu kez de Kraliyet Danışma Meclisi'ndeki törene katılmayacağını açıkladı.

Ä°ÅŸçi Partisi genel baÅŸkanlığına seçildiÄŸi günden bu yana Ä°ngiltere Kraliyeti’yle arasında soÄŸuk rüzgarlar esen Jeremy Corbyn, Kraliçe Elizabeth’in de katılacağı Kraliyet Danışma Meclisi'nde yapılacak törene ‘önceden planlanmış görüÅŸmeleri’ nedeniyle katılamayacağını duyurdu.

Parti’den yapılan açıklamada Kraliçe Elizabeth’ten bizzat gelen meclis üyeliÄŸi davetinin reddedilmesine gerekçe olarak Corbyn’ın ‘yoÄŸun’ programını gösterse de The Telegraph gazetesi, Corbyn’ın Kraliçe'ye sadakat yemini etmemek ve önünde diz çökerek elini öpmemek için törene gitmeyeceÄŸini iddia etti. Corbyn da daha önce, böylesi bir törene katılıp katılmayacağına karar vermek için düÅŸünmesi gerektiÄŸini söylemiÅŸti.

MonarÅŸi karşıtı açıklamalarıyla bilinen Corbyn, eylül ayında Britanya Hava Muharebesi'nin 75. yıldönümü için düzenlenen törende de Ä°ngiltere ulusal marşı ‘God Save the Queen’i (Tanrı Kraliçe’yi Korusun) söylememiÅŸti. Geçen ay Ä°ÅŸçi Partisi liderliÄŸine seçilen Corbyn, seçildiÄŸi günden bu yana Kraliçe Elizabeth’le hiç karşı karşıya gelmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.