Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya 80 Bin Suriyeliyi yerinden etti

Suriye’nin Hama vilayeti, Kefr Nebuda bölgesinde Rusya’nın desteklediği rejim kuvveleri ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalardan dolayı 80 bin Suriyeli yerinden oldu.



Kefr Nebuda konseyinin baÅŸkanı Muhammed El Masri, yaÅŸanan çatışmalar sonucunda 80 bin kiÅŸinin yerinden olduÄŸunu söylerken bu kiÅŸilerin bir kısmının zaten civar köylerden buralara gelmiÅŸ olduÄŸunu belirtti.

El Masri, Rus devleti ve savaÅŸ uçaklarının desteklediÄŸi Esed rejiminin Hama'nın kuzeyinin kontrolünü ele geçirdiÄŸini ve bu geliÅŸmelerin rejimin bir sene önce yaptıkları ateÅŸkese ihanet ettiÄŸinin ve barışçıl bir çözümü düÅŸünmediÄŸinin göstergesi olduÄŸunu belirtti. Ona göre Esed rejimi sadece ÅŸiddet dilinden anlıyor.

Suriyeli Ebu Ahmed, rejimin iki sene önce memleketi Latamina'yı vurması üzerine Kefr Nabuda'ya geldiklerini ÅŸimdi ise Rus saldırıları sonucunda yeniden baÅŸka bir yere göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ebu Ahmed hava saldırılarından sonra zeytin aÄŸaçlarının altında yaÅŸamaya baÅŸladıklarını belirtti. Ona göre dünya Suriyelileri Rusların ve Ä°ranlıların eline teslim ediyor.
Kefr Nebuda halkı bir sene üç ay önce rejimle ateÅŸkes anlaÅŸması yapmıştı. AteÅŸkesin ÅŸartlarına göre muhalifler bölgeyi terkedecek ve buna karşılık rejim hava saldırısında bulunmayacaktı; ama rejim üç gün önce Rusların hava desteÄŸi ile bu ateÅŸkesi ihlal etmiÅŸ oldu.

middleeastmonitor.com yayımlanan haber Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye aktarılmıştır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.