Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye: Büyük saldırı başlattık

Suriye Genelkurmay Başkanı, Çarşamba günü rejim güçlerinin Hama'da muhaliflere yönelik başlattığı operasyonu "terörden etkilenmiş bazı bölgeleri özgürleştirmeye yönelik büyük saldırı" tanımlaması ile teyit etti. Rejim saldırıları Rus bombardımanının ardından başladı. Suriye rejimi, Hama kentinde muhaliflere karşı Çarşamba günü başlattığı saldırıyı resmi olarak açıkladı.



Suriye devlet televizyonuna açıklama yapan Genelkurmay BaÅŸkanı Ali Abdullah Eyüp, "terörden etkilenmiÅŸ bazı bölgeleri özgürleÅŸtirmeye yönelik büyük saldırı"nın baÅŸlatıldığını duyurdu.

 

 

Hama’nın kırsalındaki muhalif Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Åžam rejiminin açıkladığı operasyonu ÇarÅŸamba günü duyurmuÅŸ, rejimin Rusya’nın havadan destek verdiÄŸi bir operasyon baÅŸlattığını söylemiÅŸti. Ancak muhalifler, rejim ordusu ve yanındaki milislere karşı ABD üretimli Tow füzeleri kullandıklarını açıklayarak, rejimin büyük zayiat verdiÄŸini savunmuÅŸtu. Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi (SOHR) rejimin 30 asker kaybettiÄŸini söylerken; muhalifler, zırhlı araçlara karşı etkili bu füzelerle rejimin 30 tank ve aracını tahrip ettiklerini duyurmuÅŸtu.

Bu saldırıdan önce rejim, destekçisi olan Nusayri bölgeleriyle muhalif Sünni bölgelerin arasında yer alan stratejik Hama’nın Gab Ovası'nın kuzeyinde kaybettiÄŸi yerleri almak için bölgeye askeri yığınak yapmış, siviller büyük bir operasyon olacağı endiÅŸesiyle kuzeye doÄŸru kaçmaya baÅŸlamıştı.

Muhalifler Temmuz ayında kaydettikleri ilerlemeden sonra Gab bölgesine dayanmışlardı. Rejimin Gab bölgesini kaybetmesi Esed’in kalesi, Nusayrilerin ağırlıkta olduÄŸu ve aynı zamanda Rusya’nın deniz üssünün bulunduÄŸu sahil bölgesinin de tehlike altına girmesi demek. Halep'i Hama'ya baÄŸlayan karayolu da buradan geçiyor. Buranın kaybedilmesi durumunda rejimin Halep'in ikmal yolu da büyük oranda kesilecek.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.