Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan, AB'nin teklifini kabul etmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’nin mülteciler için önerdiği 1 milyar Euro’luk teklife sıcak bakmadı.



Avrupa BirliÄŸi Komisyonu’nun, Suriyeli sığınmacılar nedeniyle Türkiye’ye önerdiÄŸi 1 milyar Euro destek içeren planı üzerinde bu aÅŸamada mutabakat saÄŸlanamadı.

TÜRKÄ°YE 6 MÄ°LYAR DOLAR HARCAMA YAPTI

Türkiye’de, Suriye’deki iç savaÅŸtan kaçan 2 milyonun üzerinde mülteci bulunuyor. Bu yılın yaz aylarından itibaren bu düzensiz mültecilerin bir bölümü, Akdeniz ve Ege Denizi’nin yanı sıra karadan da Yunanistan ile Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya yöneldi. AB, bu göç akını üzerine tedirginliÄŸe kapılarak daha önce duyarsız kaldığı yardımlar konusunda yeni arayışa girdi. Türkiye, son 4 yıl içinde Suriyeli mülteciler için 6 milyar doların üzerinde harcama yaptı.

ERDOÄžAN TEKLÄ°FE SICAK BAKMADI

Resmî ziyaret için gittiÄŸi Belçika’da bulunan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Avrupa Parlamentosu BaÅŸkanı Martin Schultz ve Avrupa BirliÄŸi (AB) Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk ile yaptığı görüÅŸmelerin ardından AB Komisyonu BaÅŸkanı Jean Claude Juncker ile de bir görüÅŸme yaptı. Pazartesi günü yapılan bu görüÅŸmenin ana konularından biri de Suriye kaynaklı düzensiz mülteciler idi.

AB, Türkiye’ye 2015 ve 2016 yıllarında 1 milyar Euro destek saÄŸlayacak bir plan oluÅŸturdu. Plan, pazartesi günü AB Komisyonu BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker tarafından, Belçika ziyaretindeki CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, DışiÅŸleri Bakanı Feridun SinirlioÄŸlu ve AB Bakanı Beril DedeoÄŸlu’nun da aralarında olduÄŸu heyete sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin 1 milyar Euroluk teklifini sıcak karşılamayarak kabul etmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.