Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail saldırdı: 99 Filistinli yaralı

Filistin'de İsrail'in baskılarını protesto edenlere yönelik saldırıda işgal askerleri 99 Filistinli yaralandı.



Filistin'in Batı Åžeria kesiminde Ä°srail askerleri ile Filistinliler arasında bugün çıkan çatışmalarda 99 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmalarda 10'u gerçek, 89'u plastik mermiyle 99 Filistinlinin yaralandığı, 189 kiÅŸinin askerlerin attığı göz yaÅŸartıcı gazdan etkilendiÄŸi belirtildi.

En ÅŸiddetli çatışmaların Ramallah ve Eriha'da yaÅŸandığı ifade edilen açıklamada, Filistinlilerin Ä°srail askerlerine taÅŸ ve molotof kokteyli attığı, askerlerin ise gerçek ve plastik mermi ile göz yaÅŸartıcı gaz, atık suyu kullanarak karşılık verdiÄŸi kaydedildi.

Öte yandan, Ä°srail devlet radyosu, Petah Tikva kentinde bir Yahudi yerleÅŸimcinin Filistinli bir genç tarafından bıçaklandığını duyurdu.

Yediot Ahranot gazetesi ise Filistinli gencin gözaltına alındığını ve El-Halil kentinden olduÄŸu bilgisine ulaşıldığını ifade etti.

Ä°srail'in, Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa'ya giriÅŸini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Åžeria'nın çeÅŸitli kentlerinde gerginlik yaÅŸanıyor. Ä°srail polisi, 27 Eylül pazar akÅŸamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaÅŸ altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede Ä°srail askerlerinin Filistinlilere saldırması sonucu zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılar yaÅŸanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.