Sosyal Medya

Güncel

Rusya büyük yanlış içinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk hava sahasını ihlâl eden Rusya'nın 'büyük yanlış içerisinde olduğunu' belirterek "Biz iyi niyetimizi gösterdik, soğukkanlı bir tavır gösterdik, tekrarı bunların sehven olmadığını pekiştirir” dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Star TV'de soruları yanıtladı.  BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Rusya'nın Suriye'de hava saldırılarının ülkedeki iç savaşı 'baÅŸka bir aÅŸama'ya geçirdiÄŸini belirterek, "Koalisyon güçlerinin bütün operasyonları terör örgütüne karşıydı. Rusya, son müdahalesiyle özellikle sınırlarımız da ihlal ederek böyle bir Suriye içinde olan bir krizi Türkiye'yi de içine alacak ÅŸekilde tırmandırarak büyük bir yanlış içindedir" dedi.

Rus uçakların iki kez Türk havasahasını ihlâl etmesiyle ilgili "Uçaklar nereden gelmiÅŸler, nasıl girmiÅŸler" diye soran BaÅŸbakan,  "Yanlış deÄŸerlendirme söz konusu olmaz. Bir kaç saniye ile iligli bir durum deÄŸil. Biz iyi niyetimizi gösterdik, soÄŸukkanlı bir tavır gösterdik, tekrarı bunların sehven olmadığını pekiÅŸtirir. Hem ikili bazda, hem de uluslararası bazda konuÅŸmak lazım. Bunu kabul etmemiz, müsamaha göstermemiz mümkün deÄŸil." tepkisini gösterdi." diye konuÅŸtu. 

"Angajman kuralları bellidir"

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Rusya'ya "Ulusal güvenliÄŸimize saygı gösterilmesini bekleriz" çaÄŸrısı yaparken, " Bizim uluslararası hava sahamızı kimse ihlal edemez. Türkiye'nin angajman kuralları bellidir. Ä°zah etmek durumunda olan hava sahasını ihlal eden taraftır."  dedi. 

Ä°hlalerin devam etmesi halinde Türkiye'nin tavrının ne olacağı sorusuna ise, "Suriye sorunu deÄŸil, bölgesel ve küresel bir sorun haline geliyor. Hukuk ihlalleri devam ederse ne olacağını kestirmek çok güç. Diplomatik temaslarımız sürüyor, bir savaşın parçası olmak istemeyiz" yanıtını verdi. 

"Suriyeliler Esad'lı geçiÅŸi kabul eder mi?"

BaÅŸbakan, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed'i de kapsayan geçiÅŸr süreci tartışmalarına ise "Esad'lı bir geçiÅŸi biz kabul etsek Suriyeli vatandaÅŸlar kabul eder mi, Suriyeliler buna inanır mı?Esed orada otururken Türkiye'ye gelen 2 milyon Suriyeli ülkesine döner mi? Evini yıkan kiÅŸi hala orada oturuyor, döner mi? " sorusuyla karşılık verdi. 

Kaynak: Star TV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.