Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekil: 'ErdoÄŸan, Esed ve Saddam gibi'

HDP’li vekilden Erdoğan’a çirkin benzetme...



HDP'nin Hakkari miletvekili Selma Irmak CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a çirkin bir benzetmede bulundu.

ARA News'e verdiÄŸi röportajda Selma Irmak “Türk ordusunun Kürt halkına karşı iÅŸlediÄŸi ÅŸuçlar IŞİD'in, Suriye'deki Esed ve Irak'taki Saddam Hüseyin gibi Baasçı rejimlerin Kürtlere karşı iÅŸlediÄŸi suçlar arasında herhangi bir fark görmüyoruz” açıklamasında bulundu.
Irmak'a göre ErdoÄŸan'ın liderliÄŸindeki AK Parti “Kürt meselesinde Esed ve Saddam Hüseyin'in adımlarını takip ediyor”. 

Irmak, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan hakkında “ErdoÄŸan Türkiye'de diktatör rolünü üstlenmek istiyor. O, Kürdistan'ın bu kısmındaki (güneydoÄŸu Anadolu'daki) Kürtler'in vesayetini kırmak istiyor”dedi.

HDP'li vekil ErdoÄŸan hakkında ayrıca “ErdoÄŸan'ı harekete geçiren sebepler Esed ve Saddam Hüseyin'i harekete geçirenle aynı” açıklamasında bulundu.

Irmak'a göre hapishanede bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan barış görüÅŸmelerinin devamı için ciddi adımlar atarken ErdoÄŸan Kürt halkı ile savaşı devam etmekte direniyor.

Irmak 1 Kasım'da düzenlenecek seçimler hakkında “ErdoÄŸan bir önceki seçimde katbettiÄŸi oyları geri almak için HDP'yi itibarsızlaÅŸtırmaya çalışıyor. Ancak HDP olarak biz, erken seçimden korkmuyoruz. Aksine gelecek seçimde mecliste 80 olan sandalye sayımızı 100 ve ötesine taşıyacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Aslı AraNews'te yayınlanan deÄŸerlendirme Melahat Kemal tarafından Timetürk için Türkçe'ye aktarılmıştır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.