Sosyal Medya

YaÅŸam

ABD'nin milenyum gençleri huzursuz ve endişeli

Amerika'da yapılan psikoloji araştırmasında, 1980 ve 90'larda doğan çocukların " Hoşgörülü, özgüvenli, açık fikirli, hırslı ve fakat aynı zamanda ilgisiz, kendini beğenmiş, güvensiz ve endişeli" oldukları açıklandı



ABD'deki yeni nesil gençliÄŸin son altı yıl içinde dini eÄŸilimlerinde büyük bir azalma tesbit edildi. AraÅŸtırmada, 1980 ve 90'larda doÄŸan çocukların " HoÅŸgörülü, özgüvenli, açık fikirli, hırslı ve fakat aynı zamanda ilgisiz, kendini beÄŸenmiÅŸ, güvensiz ve endiÅŸeli" oldukları açıklandı.

Çalışmayı yürüten ekibin baÅŸkanı olan San Diego Eyalet Üniversitesi Psikoloji Profesörü Jean Twenge, üniversitenin haber bültenine çalışmasını açıklarken, "Milenyum gençleri huzursuz" saptamasında bulundu. 

Case Western Reserve Üniversitesi ve Georgia Üniversitesi iÅŸbirliÄŸi ile Twenge ve arkadaÅŸları tarafından yapılan geniÅŸ çaplı çalışmada Amerika'da 1966 ve 2014 yılları arasında 13-18 yaÅŸlarındaki 11 milyon gençle yapılan  dört büyük ulusal anket verileri incelendi.

Twenge ve arkadaÅŸları, bugünkü gençlerin kutsal mekanlara gitmeye ya da dua etmeye, kendinden önceki nesillere göre çok daha az vakit ayırdığını ifade etti. 1970'lerin sonlarında Amerika'da 12.sınıf öÄŸrencilerinin yüzde 75'i için, din hayatlarında daha önemli bir yer tutuyordu. 

ATEÄ°ZM'E YÖNELİŞİN ALTINDA BÄ°REYSELCÄ°LÄ°K VAR

Çalışmada, yeni nesilin yöneldiÄŸi Ateizm'in arkasındaki güç olarak kendini merkeze alan bireycilik dalgalanması olduÄŸu bildiriliyor. " Ben Nesli" ismiyle yayınlanan kitap tam da bu nesli tarif etmek üzere hazırlanmış çok önemli bir eser. Twenge, 1980 ve 90'larda doÄŸan çocukların " HoÅŸgörülü, özgüvenli, açık fikirli, hırslı ve fakat aynı zamanda ilgisiz, kendini beÄŸenmiÅŸ, güvensiz ve endiÅŸeli" olduklarını söyledi.

Amerikan kültüründe yükselen bireyselcilikte, insanın kendinin kurumlara ve diÄŸer insanlara
baÄŸlılığını gerektiren din inancı birbirine uyuÅŸmuyor. Amerikalılar daha bireysel hale geldikçe dini öÄŸretiye daha az vakit ayırıyor ve uzaklaşıyor.

Amerika'da yeni nesildeki dini inancın düÅŸüÅŸü ile ilgili Massachusetts'de bilgisayar bilimcisi Allen Downey tarafından geçen yıl da farklı bir çalışma yayınlanmıştı. Çalışmada Downey bilginin , kiÅŸinin dine girmek için eÄŸilim belirlemede çok önemli bir faktör olduÄŸunu, internetin de bu konuda benzeri görülmemiÅŸ imkanlar sunduÄŸunu söylerken, internetin çocukların dini yönelimlerini belirlemede ve ruhsal geliÅŸmelerine etki ederek, yetiÅŸmesinde önemli bir etken olduÄŸunu belirtiyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.