Sosyal Medya

Güncel

Ortak cephe

Suriye’deki 41 muhalif grup Rus-İran işgaline karşı bölgesel ittifak çağrısı yaparken Bağdat, Şam, Moskova ve Tahran dörtlü istihbarat odası kurdu. Pentagon yetkilileri ise Rusya’nın kara harekatına hazırlandığını vurguladı.



Suriye'de, aralarında Özgür Suriye Ordusu'na baÄŸlı grupların olduÄŸu 41 rejim karşıtı grup, bölge ülkelerini Rusya, Ä°ran ve Suriye'ye karşı ittifaka çağırdı. Reuters'in haberine göre açıklamada “Suriye'yi iÅŸgal eden Rus-Ä°ran ittifakına karşı” iÅŸbirliÄŸi çaÄŸrısı yapıldı. Muhaliflerin çaÄŸrısında hitap edilen ülke ismi geçmedi ancak Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'a hitap edildiÄŸi öne sürülüyor. 41 grubun imzaladığı açıklamaya Fetih Ordusu içinde Ahrar'üÅŸ Åžam'la iÅŸbirliÄŸi yapan El Nusra Cephesi'nin imza atmaması dikkat çekti. Muhalifler, Rusya ve Suriye rejiminin Nusra'nın el-Kaide baÄŸlantısını gerekçe göstererek sivillere saldırdığını ancak grubun silahlı muhalifler ve halk ile iyi iliÅŸkileri olduÄŸunu vurguladı.

DÖRTLÜ Ä°STÄ°HBARAT ODASI

BaÄŸdat, Åžam, Moskova ve Tahran yönetimlerine baÄŸlı güvenlik uzmanlarının katılımıyla gerçekleÅŸtirilen dörtlü istihbarat odası toplantıları Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'ta fiilen baÅŸladı. Irak Parlamentosundaki Güvenlik ve Savunma Komitesi Üyesi Ä°skender Vetut, Rusya'nın Irak'taki DAEÅž hedeflerini vurması için Irak hükümeti tarafından resmi talep gelmesi gerektiÄŸini ancak ÅŸu ana kadar böyle bir adım atılmadığını belirterek, “Dörtlü istihbarat odası konusunu ele alan Güvenlik ve Savunma Komitesi, Rusya'dan Irak'taki DAEÅž hedeflerini vurmasının istenmesi gerektiÄŸi konusunda görüÅŸ birliÄŸine vardı” dedi.

KARA HAREKATI YAKIN

Amerikan CNN haber kanalı da Pentagon kaynaklarına dayanarak, Rusya'nın Suriye'de kara harekatına hazırlandığını iddia etti. CNN'e konuÅŸan ABD Savunma Bakanlığı'ndan iki yetkili, Rusya'nın Suriye'de karasal faaliyetlerini hızlandırdığını açıkladı. Pentagon yetkililerine göre, Suriye'ye gönderilen silah ve asker sevkiyatı ile Rusya muhtemel bir kara harekatına destek için hazır pozisyon almaya çalışıyor. Haberde, Rusya'nın birkaç hafta önce Lazkiye limanına yaklaşık yarım düzine top parçası gönderdiÄŸi de öne sürüldü. BaÅŸlangıçta bu topların liman savunması için olduÄŸunu düÅŸündüklerini anlatan Pentagonlu yetkililere göre, ancak Rusya'nın daha sonraki hamleleri, olası bir kara saldırısına hazırlandıkları yönünde. Yine Pentagon'a göre, elektronik sinyal bozucu ekipmanlar, ağır silahlar ve 4 adet BM-30 tipi çok namlulu roketatarların da bulunduÄŸu silahlar, Humus ve Ä°dlib arasındaki bölgelerde bulunuyor.

Gönüllü birlikler

 

 

Ukrayna’nın ayrılıkçıları Esed için savaÅŸacak!

 

 

 
 



Ukrayna'nın ayrılıkçıları Suriye'de rejimin yanında yer alacak. Moskova'nın Suriye'deki operasyonlarıyla ilgili tartışmalar sürerken Rus resmi haber ajansı Ä°nterfaks, Ukrayna'nın doÄŸusunda çatışmalara katılmış ayrılıkçıların Suriye'ye gönüllü savaÅŸçılar olarak gönderileceÄŸini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da savunma komitesi ÅŸefi, Ukrayna'da Kiev yönetimine karşı savaÅŸan ayrılıkçıların Suriye'ye geçiÅŸinin engellenemeyebileceÄŸini, ayrılıkçıların para için bu görevi kabul edeceklerini öne sürdü. Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov da Suriye'ye kara birliklerini göndermeyi teklif etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.