Sosyal Medya

Güncel

Bakan Yalçın Topçu'dan istifa resti, iddiası

Bakan Yalçın Topçu'nun, bakan yardımcılığı göreviyle ilgili isimler üzerinde sorun yaşadığı ve rest çektiği iddia edildi...



Yıldırım Ak'ın Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevine getirilme sürecinde kriz yaÅŸandığı iddia edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun Ak ismi üzerinde durduÄŸu, ‘Ak gelmezse istifa ederim'  çıkışında bulunduÄŸu ileri sürüldü. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevine Avukat Yıldırım Ak getirildi. Ak'ın atanma iÅŸlemini 3 Ekim 2015 tarihinde Bakan Yalçın Topçu, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan imzaladı.

Karar 4 Ekim 2015 pazar günü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanır yayımlanmaz ise bakanlığın internet sitesinde hem ‘atama kararnamesi' hem de Bakan Topçu ile Yardımcısı Ak'ın yan yana çekilmiÅŸ fotoÄŸrafları yayımlandı.

Ä°STÄ°FA Ä°DDÄ°ASI

Haftasonu yapılan atama ve bakanlık sitesinde yayımlanan fotoÄŸraflar dikkat çekerken en çarpıcı iddia ise Turizim gazetesinden geldi. Gazete, bakanlık içindeki üst düzey bürokratlardan bilgi alarak yayımladığı haberde Ak'ın atamasının krize neden olduÄŸu iddia edildi.

Ä°ddialara göre Topçu göreve geldikten sonra yardımcı olarak Ak'ın atanmasını istedi. Ancak bakanlık yetkilileri ‘seçim hükümeti'nin süresinin kısıtlığı olduÄŸu söyleyerek karşı çıktı. Bu durum bakanlıkta gerilime neden oldu. Hatta bakan yardımcısı için asma katında hazırlanan oda için tartışma bile çıktı. YaÅŸananlar üzerine Bakan Topçu, istediÄŸi atamanının yapılmaması halinde istifa edeceÄŸini söyledi. Olay bu noktaya gelince de hızla bakanın teklifi, baÅŸbakanın ve cumhurbaÅŸkanının onayı ile hazırlanan üçlü kararname imzalandı. Cumartesi günü imzalanan üçlü kararname, tatil günü olmasına karşın pazar günkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TOPÇU'NUN ÜLKÜDAÅžI

Bakanlık listesinde Bakan Yardımcısı Ak hakkında ise bu bilgiler paylaşıldı: “Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile 1980 öncesi Ülkü Ocaklarında çeÅŸitli görevlerde bulunan Yıldırım Ak, lise yıllarından itibaren cemiyet hareketleri ve siyasetin içerisinde yer aldı. Milliyetçi Çalışma Partisi il ve ilçe teÅŸkilatlarında Bakan Yalçın Topçu ile birlikte çalışan Yıldırım Ak, 1993 yılında kurulan Büyük Birlik Partisinin Kurucular Kurulu ÜyeliÄŸini de yaptı. ÇeÅŸitli sivil toplum kuruluÅŸlarında görevler alan 1956 Yozgat doÄŸumlu Ak, tüm eÄŸitim yaÅŸamını Ankara'da tamamlayarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yaklaşık 25 yıl kendi hukuk bürosunda serbest avukatlık yapan Yıldırım Ak evli ve 3 çocuk babasıdır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.