Sosyal Medya

Güncel

'PKK, cesetleri kayalıklardan atıyor'

Canlı yayına katılan Yalçın Akdoğan, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi...



24 TV'de YaÅŸar TaÅŸkın Koç'un sunduÄŸu Kulis programının konuÄŸu olan BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, önemli açıklamalarda bulundu. AkdoÄŸan, "Seçimden önce neler yaÅŸandığını biliyoruz. Bunların siyasi uzantısı olan parti resmen sürece ihanet etti, sürecin düÅŸmanlarıyla birlikte hareket etti, sürece zihniyet olarak karşı olan çevrelerle kol kola girdi ve sürecin lokomotifi olan AK Parti'yi devirmek üzere bir makas deÄŸiÅŸimine gitti" dedi.

Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını ihlaline iliÅŸkin soruya karşılık AkdoÄŸan, en üst düzeyde ve sert bir ÅŸekilde siyasi tepkinin verildiÄŸini söyledi.

AkdoÄŸan, söz konusu olayın bir gün deÄŸil birkaç gün üst üste yaÅŸandığına dikkati çekerek, "Böyle baktığımızda bunlar hoÅŸ geliÅŸmeler deÄŸil. Rusya bizim için dost ve komÅŸu bir ülke. Rusya ile bizim çok boyutlu birçok alanda ciddi iÅŸ birliklerimiz var" ifadesini kullandı.

SINIRLAR ÜLKELERÄ°N NAMUSUDUR

Rus savaÅŸ uçaklarının, Türk hava sahasını ihlal etmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirten AkdoÄŸan, "Sınırlar, ülkelerin namusudur ve sınırların bu ÅŸekilde ihlal edilmesi, egemenlik hakkının ihlali anlamına gelir. Türkiye sınırları da NATO sınırıdır. NATO da çok sert bir ÅŸekilde açıklama yaptı, 'Türkiye'nin yanında olduÄŸunu' ifade etti. Kimsenin de Türkiye'nin gücünü, caydırıcılığını test etmemesi gerekir" diye konuÅŸtu.

HERHANGÄ° BÄ°R DAVAYA DÖNÜK VEYA BÄ°R DAVAYI BOÅžA ÇIKARMAK Ä°ÇÄ°N EDÄ°LMÄ°Åž BÄ°R LAF DEĞİLDÄ°

Ergenekon ve Balyoz davalarında son hukuki prosedürün tamamlandığı belirtilerek, daha önceden "Milli orduya kumpas kurdular" sözlerinin hatırlatılması üzerine AkdoÄŸan, "Bu tür olaylarda sapla samanı birbirine karıştırmadan deÄŸerlendirme yapmak lazım" dedi.

AkdoÄŸan, "Türkiye'de kendi ülkesinin aleyhine, kendi ülkesinin istihbarat teÅŸkilatına, milli ordusuna, halkın seçtiÄŸi hükümete kumpas kuran bir yapı olduÄŸu" ÅŸeklinde bir yazı yazdığını anımsattı.

BURADA BÄ°R Ä°HANET KOKUSU VAR

Söz konusu kumpasların birçok kesime karşı yapıldığını vurgulayan AkdoÄŸan, kendisinin o zamanki yazısında atıf yaptığı durumun, "Burada bir ihanet kokusu var. Kendi ülkesinin aleyhine, kendi ülkesinin kurumlarını çökertmeye dönük bir iÅŸe bunlar niye kalkışıyorlar? Niçin bu tür komplolara giriyorlar?" bunu sorgulayan bir yazı olduÄŸuna dikkati çekti. 

BU OPERASYONLAR BAÅžLAMASAYDI TÜRKÄ°YE BAÅžKA BÄ°R YERE SÜRÜKLENÄ°RDÄ°

Çözüm Süreci'ni sabote etme giriÅŸimlerinin Kobani olaylarında baÅŸladığını bildiren AkdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Seçimden önce neler yaÅŸandığını biliyoruz. Bunların siyasi uzantısı olan parti resmen sürece ihanet etti, sürecin düÅŸmanlarıyla birlikte hareket etti, sürece zihniyet olarak karşı olan çevrelerle kol kola girdi ve sürecin lokomotifi olan AK Parti'yi devirmek üzere bir makas deÄŸiÅŸimine gitti. Seçimden hemen sonra ise terör örgütü bu sefer fiili saldırılara baÅŸladı. Eylemler eÅŸ zamanlı, diÄŸer örgütlerle birlikte meydana geldi. EÄŸer o anda hükümet bir karar alıp, bunun üzerine kararlı bir ÅŸekilde gitmeseydi, bu operasyonlar baÅŸlamasaydı Türkiye baÅŸka bir yere sürüklenirdi. Bu operasyonları baÅŸlatan da terör örgütünün ortaya koyduÄŸu eylemlerdir. Bunlar 'Hükümet, savaÅŸ baÅŸlattı' gibi siyasi bir takım argümanları kullanıyorlar. Bir kere bu bir savaÅŸ deÄŸil.

AK PARTÄ° ON SEÇÄ°ME GÄ°RDÄ°, BÖYLE BÄ°R ÅžEYDEN MEDET UMDU MU?

Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaÅŸlarına, güvenlik birimlerine yönelen saldırlara karşı bir terörle mücadele yürütüyor. Bu terörle mücadelenin amacı devleti korumak deÄŸil, milleti korumak. Bundan hükmet niye medet umsun? AK Parti on seçime girdi, böyle bir ÅŸeyden medet umdu mu? AK Parti felsefesinde bir kiÅŸi böyle bir ÅŸey savunabilir mi? Ä°nsan hayatı üzerinden siyasi hesap yapmak alçaklıktır. Ä°nsanların hayatına kimlerin kast ettiÄŸi, insan hayatı üzerinden kimlerin siyaset yaptığı belli."

ÅžIRNAK'TA Ä°DDÄ°A EDÄ°LEN HADÄ°SELER VAR, BUNLARIN DA ÜZERÄ°NE GÄ°DÄ°LÄ°YOR

AkdoÄŸan, her zaman huzur ve güvenden yana olduklarını, AK Parti'nin durduÄŸu yerin belli olduÄŸunun altını çizdi.

Hukuk içinde bir mücadele yaÅŸandığını vurgulayan AkdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Bütün dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde. Yani bu kadar büyük operasyonlar yapılıyor, sınır ötesinde, sınır içinde. EÄŸer en ufak bir yanlışlık olsaydı, bunlar yeri göÄŸü birbirine inletirdi. Burada zaman zaman provokatif bir takım hadiseler olmuyor deÄŸil. Bu mücadeleye gölge düÅŸürmek için birtakım hadiseler olmuyor deÄŸil, bunların hemen üzerine gidiliyor, soruÅŸturma açılıyor.

CESETLERÄ° ALIP KAYALIKLARDAN ATIYORLAR, Ä°MHA EDÄ°YORLAR

AkdoÄŸan, PKK'lıların çok sayıda kayıp verdiklerinin anlaşılmaması için cesetleri alıp kayalıklardan attıklarını, gizlediklerini ve imha ettiklerini söyledi.

Askerin hukuk içinde mücadele ettiÄŸini vurgulayan AkdoÄŸan, "Cenazeler üzerinden bir olumsuzluk, hukuksuz bir ÅŸey yapılıyormuÅŸ gibi bu haksızlık olur. Burada gerçekten halkın hukukunu korumak için güvenlik birimleri samimi ve hukuk içinde bir çaba içerisindeler. Buna hiç kimse gölge düÅŸürmemeli. Bir takım algı operasyonları, yalan yanlış iftiralar, baÅŸka bir takım ÅŸeyler...Bunu kimin yaptığı da anlaşılıyor. Hep belli mecralarda, belli medya grupları üzerinden bunu terörle mücadeleye zarar verecek ÅŸekilde bir gayret var" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.