Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM Suriyeli mültecileri ölüme yolluyor

Ürdün’deki mülteci kampından savaşın devam etmekte olduğu ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor.



Ürdün'deki mülteci kamplarına yapılan yardımların kesilmesinden dolayı ölümle karşı karşıya kalan Suriyeli mülteciler savaşın devam etmesine raÄŸmen ülkelerine dönmeyi seçiyor.

Ürdün'den Suriye'ye dönen mültecilerin sayısı AÄŸustos ayında 4 bin iken, bu sayı Eylül'de 8 bine çıktı ki bu sayının artmasındaki en önemli etken yiyecek yardımında yaÅŸanan ani düÅŸüÅŸ. Hali hazırda 229 bin kiÅŸinin Ürdün'de yokluk içinde yaÅŸadığı belirtilmekte.

Norveç Mülteci Konseyi Ürdün sorumlusu Catherine Osborn “Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin durumu giderek daha tehlikeli bir hal alıyor, insani yardımlardaki kesintiler ve temel hizmetlere ulaÅŸma sıkıntısı bundaki en önemli etken” açıklamasında bulundu.

Osborn'a göre Ürdün nüfusunun %10'undan fazlası Suriyeli mültecilerden oluÅŸuyor. Ürdün'ün mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası desteÄŸe ihtiyacı olduÄŸu belirtildi.

Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin %86'sının barınaklarda kaldığını söyleyen Osborn “Ne baÅŸlarını sokabilecekleri bir çatıları ne de sofraya koyabilecekleri yiyecekleri var” dedi.

Norveçli sivil toplum örgütünün yayınladığı rapora göre Suriye'nin komÅŸu ülkelerindeki yardım kuruluÅŸlarının BM ve kuruluÅŸlardan mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan yardımların ancak yarısından azısını alabiliyor.

BM ve uluslararası yardım kuruluÅŸları yardımlardaki bu kesinti ile mültecileri Esed'in kucağına itti. Böylelikle savaşın yoÄŸun bir biçimde devam ettiÄŸi ülkede çok daha ağır kayıpların yaÅŸanması da kaçınılmaz hale gelmekte.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.