Sosyal Medya

Dünya

BM'de rüşvet skandalı!

BM Genel Kurulu eski başkanı ve Antigua-Barbuda BM Daimi Temsilcisi John Ashe, rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla ABD'de tutuklandı.



2013 yılında BM Genel Kurulu baÅŸkanlığı yapan ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM)'de söz sahibi kiÅŸilerden bir olan Ashe'nin tutuklanması, BM'de ÅŸok etkisine neden oldu.

ABD, Ashe'nin Çinli emlak ÅŸirketlerinden yıllar boyunca rüÅŸvet aldığını saptandığını açıklarken, mahkeme kayıtlarına göre, Ashe'nin 1.3 doları aÅŸkın rüÅŸvet aldığı, New York'taki evine bir basketbol sahası yaptırdığı, Çinli emlak ÅŸirketlerinin saÄŸladığı tatillere çıktığı belirtildi.

BM 68. Dönem Genel Kurulu'nda baÅŸkanlığa seçilen ve 2004 yılından bu yana Antigua-Barbuda BM Daimi TemsilciliÄŸi yapan Ashe'nin, Çinli ÅŸirketlerden aldığı rüÅŸvet karşılığında, etkisini ve çevresini kullanarak bu ÅŸirketlere deÄŸiÅŸik ülkelerde devlet ihaleleri alabilmeleri için devreye girdiÄŸi, rüÅŸvet skandalının 2011'den baÅŸlayarak geçen yılın sonuna kadar sürdüÄŸü açıklandı.

BM'yi ÅŸoke eden rüÅŸvet skandalı ile ilgili olarak, aralarında iki Çinli iÅŸadamı, Dominik Cumhuriyeti eski BM Daimi Temsilcisi Francis Lorenzo'nun da bulunduÄŸu toplam 5 kiÅŸinin tutuklandığı belirtilirken, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un sözcüsü Stephane Dujarriç yaptığı açıklamada, "Genel sekreter, BM'nin bütünlüÄŸünün kalbi sayılan BM Genel Kurulu eski baÅŸkanı ile ilgili iddialar nedeniyle ÅŸoke oldu, çok rahatsız oldu" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.